Stiri Brasov, Timp liber

„Afaceriștii din centru” au primit 100.000 de euro de la UE și au deschis un loc de joacă, o sală și un salon într-o zonă defavorizată a județului

Un loc de joacă pentru copii, o sală de aerobic-fitness și un salon de înfrumusețare funcționează, de curând, prin proiectul „Afaceriști în centru”, implementat de Primăria Municipiului Făgăraș.

Primii trei antreprenori și-au deschis propriile afaceri cu ajutorul unei cofinanțări cu fonduri europene nerambursabile, alegând astfel să rămână în localitatea în care trăiesc, care a devenit una dintre zonele defavorizate ale județului, după ce industria din zonă a început să dispară. Astăzi, le-au prezentat oficial alături de echipa primăriei, coordonată de Mihaela Vlad, urmând ca alte afaceri să fie inaugurate după finalizarea investițiilor.

Cele trei întreprinderi au prins viață după mai bine de un an de la lansarea proiectului, care a avut loc în 2018, timp în care antreprenorii au beneficiat de servicii de consiliere, consultanță și mentorat.

99.900 de euro este valoarea finanțării acordate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, astfel fiind create, în total, 7 noi locuri de muncă. 33.300 de euro a primit fiecare antreprenor prin proiectului „Afaceriști în centru”, în cadrul căruia Primăria Făgăraș este parteneră alături de Camera de Comerț și Industrie Brașov și Mondo Consultanță SRL, liderul parteneriatului fiind Asociația Europeană pentru o viață mai bună.

La locul de joacă „Lelo Land” suma a fost investită în jucării și amenajarea spațiului unde au loc diverse activități tematice, atractive pentru cei mici. Firma a creat 2 locuri de muncă și se bucură de un real succes pe piața locală. 

„Gymbo Fit” este o altă firmă nou înființată, de către un tânăr antreprenor cu experiență. Două locuri de muncă au fost create după ce a investit cei 33.300 de euro pentru a utila și dota o sală de sport cu aparate de ultimă generație, completând astfel serviciile pe care le oferă prin orele de sport conduse de către un antrenor de fitness calificat.

În urma finanțării cu fonduri europene nerambursabile, salonul de înfrumusețare „Estetic Center” aduce un plusvaloare în municipiul Făgăraș, mai ales prin gama variată de servicii pe care le oferă. Salonul a creat trei locuri de muncă și a fost dotat cu echipamente și materii prime de cea mai înaltă calitate de pe piața actuală.

Obiectivul principal al proiectului „Afaceriști în centru” este sprijinirea antreprenoriatului în domeniul non-agricol din zonele urbane din regiunea Centru, prin creșterea competențelor manageriale și antreprenoriale pentru un număr de 450 de persoane selectate dintre cei 490 de participanți la cele 14 seminarii de informare, derulate în cele 6 județe: Brașov, Sibiu, Mureș, Alba, Harghita și Covasna.

Proiectul contribuie la promovarea culturii antreprenoriale și la optimizarea abilităților membrilor Grupului Țintă de a identifica în mod realist și de a pune în practică idei de afaceri, generând efecte pozitive pe termen lung, în mod concret, prin măsuri profesioniste de formare în domeniul antreprenoriatului pentru șomeri, persoane inactive – inclusiv studenți, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă.

La nivelul regiunii Centru, în cadrul proiectului aflat încă în implementare, vor fi înființate și dezvoltate 54 de întreprinderi START UP. Astfel, vor fi create cel puțin 108 noi locuri de muncă.

Administratorul schemei de antreprenoriat va desfășura acțiuni care vor viza monitorizarea activităților celor 54 de firme înființate, urmărind inclusiv exploatarea și sustenabilitatea ideii de afaceri.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*