Imobiliare, Stiri Brasov

Vila din Predeal a lui Nicolae Ceaușescu este scoasă din nou la vânzare

Prima vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, pe vremea când era doar general-maior de armată şi îndeplinea funcţiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naţionale şi Şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei, a fost scoasă la licitaţie.

Situată în staţiunea Predeal, la 25 de kilometri de Braşov şi 140 de kilometri de Bucureşti,vila are doar 8 camere şi 3 băi, pe o suprafaţă construită de 322 metri pătraţi şi 1.350 metri pătraţi de teren.   Preţul nu este însă publicat pe site-ul artmark.ro, acesta fiind furnizat la cerere. Totuși, în urmă cu doi ani, când a fost ultima oară scoasă la vânzare, prețul solicitat era de 300.000 de euro.  

Vila ridicată în 1927 în zona sportiv-turistică Cioplea reprezintă una dintre primele construcţii de agrement ridicate în zonă, devenind reşedinţa de iarnă a prof. Teodor Vasilescu. Proprietatea avea să fie achiziţionată ulterior de Comitetul Şcolar al Municipiului Ploieşti (1937), ultimul proprietar până la venirea la putere a comuniştilor.

Construită într-un stil tradiţional, ce aminteşte de casele cu cerdac din zona muntenească, Vila “Ceauşescu” avea să primească acest supranume datorită utilizării ei de către Nicolae Ceauşescu în perioada 1950-1958, moment în care reşedinţa se afla în administrarea Ministerului Forţelor Armate.   În acea perioadă, Nicolae Ceauşescu, în grad de general-maior de armată, îndeplinea funcţiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naţionale şi Şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei.     Astfel, Vila devenea prima reşedinţă de protocol din Predeal pe care a avut-o Nicolae Ceauşescu înainte de preluarea puterii depline.

După 1965, vila de protocol trece în administraţia Întreprinderii Economice de Odihnă, ieşind de sub jurisdicţia Ministerului Apărării chiar în anul în care Nicolae Ceauşescu devenea secretar general al PCR.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*