Stiri Brasov

RIAL va trebui să finalizeze reabilitarea Colegiului Unirea până în septembrie anul viitor, după ce spaniolii au făcut 12% din proiect, într-un an

Demarate în iulie a anului trecut, lucrările de reabilitare a corpului principal al Colegiului Național Unirea au fost sistate în această vară, după ce a fost reziliat contractul cu constructorul spaniol, care nu s-a ținut de treabă.

Recent, proiectul a fost reluat, fiind derulat de către societatea aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, RIAL SRL. Valoarea lucrărilor rămase de executat este de 7,8 milioane de lei, fără TVA, respectiv 9,28 milioane de lei cu TVA, iar proiectul ar urma să fie definitivat până la începerea viitorului an școlar, având o durată de execuție de 11 luni, conform contractului încheiat. „Constructorul inițial nu a executat decât 12% din proiect, efectuând în principal lucrările demolare, și parțial montarea instalațiilor termice, electrice și tencuieli. Muncitorii de la RIAL au verificat până în prezent instalațiile executate și se lucrează la ferestre, urmând ca lucrările să se deruleze și pe perioada sezonului rece tot la partea de interioare”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de eficientizare energetică care includ înlocuirea actualelor ferestre cu tâmplărie din lemn stratificat cu geamuri termopan, dar și izolarea pardoselii parterului, cu polistiren extrudat, și a tavanului ultimului etaj, cu spumă poliuretanică. Clădirea nu va fi izolată termic la exterior, întrucât pereții sunt destul de groși, însă fațada va fi refăcută și resturate lementele decorative deteriorate. De asemenea, se va face o înlocuire a tuturor instalațiilor, care au o vechime considerabilă, dar și o suplimentare a grupurilor sanitare și amenajarea unor vestiare, care să aibă și dușuri, la sala de sport. Și sala festivă va fi complet renovată. În acest corp al liceului sunt 27 de săli de clasă, birouri, bibliotecă, grupuri sanitare, cabinet medical, sala de sport, sala festivă. Clădire are o suprafaţă utilă de 4.122.15 mp și suprafaţă construită de 1.394 mp. Proiectul include și montarea unui lift exterior, dar și a unor hidranți, astfel încât clădirea istorică să corespundă cerințelor pompierilor.

Urmează ca și lucrările de la Info să fie reluate

De asemenea, Primăria Brașov este în curs de evaluare și a lucrărilor de reabilitare a Corpului B al Colegiului de Informatică, unde același constructor spaniol, SC Construcciones SC Deco SA, a fost „concediat”, ținând cont că nu a respectat prevederile contractuale de finalizare și a reușit doar reabilitarea unui singur corp al școlii. Contractul de lucrări pentru reabilitarea Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” are o valoare de  5.036.227 lei, cu tot cu TVA. Proiectul prevede, printre altele, izolarea termică a pereţilor exteriori cu vată bazaltică (peste care se aplică plăţi ceramice), termo-hidroizolarea planşeului, înlocuirea ferestrelor şi uşilor, repararea zidurilor interioare, montarea unui sistem de ventilaţie, refacerea reţelei de curent, a sistemului de iluminat, precum şi reamenajarea grupurilor sanitare.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*