Stiri Brasov

Indienii, tot mai prezenți pe șantierele din Brașov. „Nu este ușor să lucrezi cu ei, dar am rezolvat problema crizei de personal”

După ce unul dintre marii dezvoltatori imobiliari ai Brașovului, Urban Invest, a apelat la forță de muncă din India pentru a-și continua proiectele de la poalele Tâmpei o altă firmă din domeniul construcțiilor, Morani Impex, și-a întregit echipa cu indieni. 80 de muncitori veniți din India lucrează acum pe diverse șantiere din județ, fie la introducerea unor rețele de apă-canal, fie la amenajarea unor drumuri și străzi.

„Cam toate domeniile de activitate se confruntă cu probleme de persoanl, astfel că am apelat la această variantă. Am mers personal în India pentru a face recrutările și avem acum 80 de muncitori, unii dintre ei cu contract permanent, alții cu detașare. Nu pot spune că este ușor să lucreză ci eu, pentru că vorbim de o altă cultură, o altă civilizație, dar m reușit astfel să rezolvăm problema crizei de personal”, ne-a declarat Neculae Movileanu, administratorul companiei Morani Impex.

Indienii i-au motivat și pe români să se pună pe treabă

Acesta a precizat că le-a amenajat spații de cazare și, totodată, a angajat și un bucătar, care să se ocupe de alimentația acestora. „Am avut înti un bucătar, care nu era însă din aceeași regiune a Indieni cu muncitorii, astfel că au apărut discuții, fiindcă au o alimentație diferită, astfel că am fost nevoiți să căutăm alt bucătar pentru a le satisface cerințele”, a explicat reprezentantul firmei.

Totuși, venirea indienilor a început să-I motiveze și pe muncitorii români care începuseră să se cam culce pe o ureche. „Pe lângă indieni avem angajați și aproape 200 de români, dar odată cu venirea indienilor s-au mai stabilizat lucrurile, deoarece înainte aveam angajați care se ghidau după principiul că și dacă greșesc nu o să-i dăm afară, că oricum nu găsesc pe altcineva. Lucrurile se vor așeza și mai mult, fiindcă este tot mai iminentă o nouă criză, astfel că mulți dintre cei care au plecat la lucru peste hotare se vor întoarce acasă”, este de părere Neculae Movileanu.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Garcini era prea departe?

  2. Domnule Neculae Movileanu , dacă toți patronii de firme din România ar gândi ca dumneata , atunci cu siguranța vei mai caută mult și bine angajați prin India , de fapt toți ăștia care mergeți prin India , de fapt aveți nevoie de ,,sclaveti,, nu de angajați .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*