Social, Stiri Brasov

Guvernul Dăncilă a căzut. 238 de parlamentari au votat moțiunea

Moțiunea de cenzură formulată de opoziție împotriva Guvernului Dăncilă a fost votată pozitiv de majoritatea parlamentarilor, astfel că Executivului a fost demis prin retragerea încrederii. Potrivit parlamentarilor care au numărat voturile, 238 de parlamentari au decis intrarea în istorie a Guvernului Dăncilă.

La vot a venit direct din spital și un parlamentar PMP, în căruciorul cu rotile, de teamă ca o absență a sa să nu fie interpretată drept o încercare de a afecta numărul de voturi necesar în favoarea Guvernului. După vot, Tăriceanu a mers la bufetul Parlamentului pentru a mânca, stând însă la o masă în picitoare în fața televizorului.

Cabinetul Dăncilă va rămâne interimar în funcție până când un alt premier, care trebuie desemnat de președintele Klaus Iohannis în urma consultărilor cu partidele, își va forma propria echipă de miniștri și va obține votul Parlamentului. În acest interval, Guvernul nu mai poate emite ordonanțe de urgență decât în domenii limitate și nu mai poate trimite către Parlament inițiative legislative, cu puține excepții, precum Legea bugetului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Un local din Brașov oferă o „vișinată din partea casei” cu ocazia căderii Guvernului Dăncilă - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*