Stiri Brasov

FOTO Cum arată noul centru de afaceri al Brașovului al cărui proiect futurist a fost conceput încă de acum 9 ani. Investiția totală a ajuns la 65 de milioane de lei

Centrul de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri (CATTIA) a devenit funcțional începând de astăzi. Lucrările de amenajare a clădirii au început din octombrie 2014, însă derularea proiectului a avut numeroase sincope, din cauza faptului că Primăria a luat decizia să rezilieze contractul cu constructorul inițial, care nu respectase graficele de lucru și nici nu avea capacitatea de a duce la bun sfrâșit treaba. După cum a precizat primarul George Scripcaru, proiectul de amenajare a acestui centru a fost ales în urma unui concurs și a fost realizat încă din 2011, numai că lucrările au demarat cu întârziere, din cauza faptului că și licitația a fost contestată.

„Această inaugurare ne-am fi dorit să aibă loc acum câțiva ani, dar bine că măcar acum suntem în faza de a pune la dispoziția celor care vor să își înceapă o afacere în orașul nostru un spațiu care respectă cele mai înalte standarde din domeniu. Acest centru reprezintă o investiţie foarte importantă în cadrul strategiei noastre de a crea cât mai multe oportunităţi potenţialilor investitori şi, implicit, de a crea locuri de muncă pentru braşoveni. Pe lângă spațiile pentru birouri, acest centru asigură și posibilitatea organizării de conferințe, evenimente, întâlniri, cursuri, dar și spații expoziționale. Cei care își vor desfășura activitatea aici au spații de relaxare, un parc și un restaurant pentru a putea lua masa. Sper ca, în cel mai scurt timp, CATTIA să devină unul dintre punctele importante pe harta de bussines a Brașovului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Arhitectul Dragoș Oprea, care reprezintă echipa de proiectanți care au conturat conceptul și detaliile tehnice ale clădirii, a precizat că au fost utilizate și o serie de materiale inovative în construcție. „Abordarea a fost în tema impusă fiind un centru de incubare, de transfer tehnologic, așa că am ales detalii tehnice cât mai contemporane. Astfel, am folosit materiale ca betonul aparent care să lucreze în contrast cu elementele finite ale clădirii și care să creeze anumite suprafețe vibrante care să te aducă într-un mediu cât mai plăcut pentur astfel de activități economice. Au fost o serie de provocări, ținând cont că tot parcusurul a durat 9 ani. Pentru tehnologiile noi a trebuit să găsim și un contructor dibaci care să le pună în operă”, a explicat arhitectul .

Primii locatari ai Centrului sunt Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și Agenția de Transport Metropolitan, Dragoș David, directorul AMB, a precizat că din luna ianuarie ar urma să își desfășoare în clădire activitatea și primele firme.

Clădirea are mai multe săli de conferință, dar și o parcare cu 244 de locuri, care este sub clădire, astfel încât în jurul acesteia să rămână cât mai mult spațiu verde și să fie amenajat și un parc tematic.

Câți bani s-au cheltuit

Valoarea totală a lucrărilor de execuție și punere în funcțiune a ajuns la suma de 64.495.761,87 lei.

Lucrările au fost începute de SC Integral SA Buzău cu o durata de execuţie de 16 luni. Până la data de08.02.2016, când contractul de execuţie a ajuns la termen, SC Integral SA Buzău nu a finalizat lucrările de execuţie. Costul lucrărilor executate de SC Integral SA Buzău a fost de 18.980.221,46 lei. Lucrările au fost finalizate de SC Aeon Building SRL Braşov, costul lucrărilor executate fiind de 44.568.800,60 lei, iar punerea în funcţiune a fost făcută de CPB Grup Instalații Brașov cu un cost de 946.739,81 lei. Din valoarea totală a proiectului, 8.542.264,36 lei au fost provin din fonduri nerambursabile, restul fiind suportat de la bugetul local.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Ovidiu Munteanu

    Aduce cu sala de pe Memorandului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*