Imobiliare, Stiri Brasov

280.000 de lei pentru urbanizarea „în acte” a două câmpuri din zona Stupini – Ocolitoare

Brașovul continuă să se dezvolte din punct de vedere imobiliar, iar una dintre zonele vizate pentru extindere este și Stupiniul, preferat pentru construcția de case. Astfel, Primăria Brașov vrea să elaboreze Planurile Urbanistice Zonale pentru două noi cartiere rezidențiale, și este dispusă să plătească 280.000 de lei, cu tot cu TVA, urbaniștilor care ar urma să realizeze aceste documentații. Cele două PUZ-uri, respectiv cel pentru zona delimitată de străzile Plugarilor – Fagurelui – Calea Feldioarei – Ocolitoare Brașov și cel pentru viitorul cartier ce ar urma să se amenajeze între străzile Lânii – Pârâul Ghimbășel – str Plugarilor – Ocolitoare, au mai fost scoase la licitație în luna iunie, însă nu au existat ofertanți, prețurile estimate la acea vreme fiind mai mici, de 200.000 de lei.

Poriectanții care vor câștiga contractul vor trebui să întocmească Regulamentul de urbanism, în ceea ce priveşte funcţiunile zonelor, indicii de ocupare a terenului, regimul de înălţime, înălţimi maxime la coamă, cornişă, atic, distanţe minime faţă de vecinătăţi, suprafeţe minime de zone verzi, stratificarea circulaţiei pe categorii de importanţă, se vor stabili dimensiuni minimal obligatorii de loturi construibile, atât pentru locuinţe individuale, cât şi pentru cele colective.

De asemenea, în aceste PUZ-uri vor trebui introduse toate documentaţiile de urbanism aprobate până la data semnării contractului, respectiv: PUD-uri, AC de locuinţe individuale şi colective, drumuri, reţele tehnico-edilitare, dar și corelate documentaţiile cu planurile urbanistice aprobate în zonă. Totodată, se vor stabili categoriile de construcţii pentru care autorizarea se poate face direct, fără a fi necesară întocmirea de PUD, distanţele minime faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, ţinând cont şi de norma impusă de Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.536, privind distanţa între două clădiri vecine.

Cele două zone care au fost destinate agriculturii, iar prin elaborarea acestor documentații ar urma să fie trecute în intravilanul municipiului Brașov. Ofertele de la proiectanți sunt așteptate până în data de 21 octombrie, iar planurile să și celelalte documentații să fie definitivate în cel mult 6 luni, de la data semnării contractului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*