Stiri Brasov, Turism

Vânzarea Hotelului Piatra Mare al lui Ioan Neculaie a fost suspendată printr-o decizie a Judecătoriei Brașov. Fiscul a făcut apel

Judecătoria Brașov a decis luna trecută suspendarea procedurilor de executare îndreptate împotriva companiei Prescon Piatra Mare, cea care operează Hotelul Piatra Mare din Poiana Brașov. Decizia a fost luată pe 11 septembrie în procedură de urgență, având în vedere că în aceeași zi era programatră licitația pentru vânzarea hotelului. Administrația Finanțelor Publice Brașov a făcut apel la această decizie.

ANAf voia să vândă Hotelul Piatra Mare în cadrul unei licitații, prețul de pornire fiind fixat la 38,56 milioane lei (8,2 milioane euro) fără TVA. Hotelul este deținut, în acte, de Alexandru Neculaie, fiul omului de afaceri Ioan Neculaie. Firma care operează hotelul este executată acum inclusiv pentru datorii ale Fotbal Club Brașov, clubul patronat înainte de intrarea în faliment de Ioan Neculaie.

Asupra imobilului au drepturi mai mulți creditori – ANAF, pentru un contract de ipotecă imobiliară pentru obligațiile  Fotbal Club Brașov, Banca Comercială Carpatica și compania Grup Oligopol, a lui Ioan Olaru, care anul trecut a câștigat procesul în care îl acuza pe Neculaie că a construit mai multe structuri ale hotelului (sala de fitness, piscina și sala de conferințe) pe terenul său.

Fotbal Club Brașov, patronat de omul de afaceri Ioan Niculaie, a intrat în faliment în 2017, cu datorii către bugetul de stat. FC Brasov avea, la momentul falimentului, datorii de peste 10 milioane de euro, aproximativ 5 milioane de euro fiind impozite neplătite la Fisc, potrivit profit.ro.

Prescon Piatra Mare a avut anul trecut afaceri de 11,2 milioane de lei și un profit net de aproape 500.000 de lei.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*