Stiri Brasov, Timp liber

FOTO Clubul Copiilor de pe B-dul Griviței va fi deschis în decembrie. Școlile își vor putea ține serbările în cele trei săli care au fost reamenajate în totalitate

Lucrările de modernizare a vechiului Cinema Modern de pe B-dul Griviței au fost verificate astăzi de către reprezentanții Primăriei. Spațiul ar urma să fie transformat într-un centru cultural dedicat copiilor, unde va exista și posbilitatea proiecției de filme. După cum a precizat primarul George Scripcaru, lucrările ar urma să fie finalizate până în luna decembrie, iar clubul să devină funcțional, astfel încât școlile să își poată țină serbările de dinainte de sărbători în cele trei săli refuncționalizate.

,,În decembrie, copiii din Brașov vor avea primul centru dedicat lor, în care se vor putea bucura de spectacolele puse în scenă pentru ei și vor putea să fie actorii sau muzicienii care să performeze pe ea. Este un proiect important pentru noi, având în vedere faptul că prin aceste lucrări am reușit să transformăm un spaţiu neutilizat atâţia ani într-un centru cultural dedicat mai ales copiilor. Odată cu lucrările de reabilitare, am regândit și spaţiile din interiorul fostului cinema, astfel încât acestea să devină utile nu doar pentru proiecția de film, ci şi pentru desfăşurarea unor spectacole cu şi pentru copii. Vom avea două săli, una cu o capacitate de 191 de locuri, iar cealaltă cu 114 locuri. În cea de a treia sală a fostului cinematograf vom amenaja vestiare pentru micii artiști. Este vorba de o investiţie foarte mare, aproximativ 5 milioane de lei, şi tocmai de aceea am insistat ca principalii beneficiari să fie copiii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor, şi mai ales în care să se exprime artistic. Cei mai mici braşoveni merită un astfel de loc, cu toate dotările necesare unui act de cultură de acest gen“, a declarat primarul George Scripcaru.

Acest imobil face parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului, alături de fostele cinematografe Patria, Astra și Popular. Valoarea totală a investiției în reamenajarea spațiului este de 4,96 milioane de lei. 

Cum a fost regândit cinematograful

Lucrările propuse sunt cele de reparaţie capitală a întregii clădiri cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf pentru proiecţii filme şi realizarea unor spectacole festive ale copiilor. Sala cu destinaţia iniţială club este amenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 114 locuri. Sala mare (fosta sală cu 350 locuri) este amenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri. În fosta sală de 100 locuri a fost amenajat un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului a fost amenajat un spaţiu pentru amplasarea centralei termice.

Muncitorii mai au de executat practic o serie de lucrări de finisaje, cum ar fi montarea parchetului, a ușilor metalice și a celor de interiro, refacerea pardoselilor de granit, precum și montarea sistemelor de sonorizare, iluminare și proiectare. În ceea ce privește exteriorul, fațadele ar urma să fie și ele refăcute până la venirea iernii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*