Stiri Brasov, Turism

Guvernul susține „agroturismul” din Bran și pune la bătaie 890.000 de lei drept ajutor pentru cazarea și transportul antreprenorilor hand-made la un târg din comună

Foto: Roxana Cioban

Microîntreprinderile, firmele mici și mijlocii (IMM), persoanele fizice autorizate (PFA) și alte  tipuri de afaceri cu produse hand-made pot obține fonduri nerambursabile de la stat pentru a-și acoperi cheltuielile cu transportul și cazarea pentru a participa gratuit la Târgul Național pentru Artizanat și Mestesuguri 2019, care va avea loc la Bran.

Antreprenorii de hand-made interesați să participe la târg cu ajutor de la stat se vor putea înscrie online la selecție, începand cu data de 24 septembrie 2019, ora 10.00, într-o aplicație care va deveni activă atunci, pe site-urile oficiale www.aippimm.ro si www.imm.gov.ro.

Târgul National pentru Artizanat și Mesteșuguri va avea loc în incinta Muzeului Bran din comuna Bran în perioada 27 – 29 septembrie 2019, în cadrul Programului naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului 2019.

Bugetul alocat schemei de ajutoare de minimis pentru anul bugetar 2019 este de 890.000 lei. Statul spune că vrea să aducă la târg cel puțin 100 de antreprneori hand-made, care vor beneficia de fonduri nerambursabile pentru acoperirea unor cheltuieli de transport și cazare și de participarea gratuită la eveniment.

Ce fel de produse sunt admise în program: Produsele şi serviciile meşteşugăreşti, de mică industrie şi artizanale, respectiv produsele şi serviciile executate de meşteşugari şi artizani în serie mică sau unicat, fie complet manual, fie cu ajutorul uneltelor manuale sau chiar mecanice, atât timp cât contribuţia manuală a meşteşugarului sau artizanului rămâne o componentă substanţială a produsului finit.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*