Imobiliare, Stiri Brasov

Brașovul, în topul proiectelor de „zgârie-nori” din România

Ținând cont că la începutul lui septembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Zgârie-Norilor, compania de consultanță în construcții IBC Focus a făcut un tur al celor mai înalte proiecte monitorizate în august în România, cu ajutorul asistenței virtuale VICTA. După București, Brașovul rămâne la înălțime și în ceea ce privește dezvoltarea imobiliară, la poalele Tâmpei urmând să fie construite unele dintre cele mai înalte blocuri turne din țară.

Acestea ar urma să fie ridicate pe strada Carpaților, în cadrul ansamblului Urban Plaza, dezvoltat de către compania Urban Invest. Cele două blocuri turn vor avea o înălțime de 70 de metri și peste 20 de etaje, acestea urmând să fie realizate în cea de-a treia etapă de dezvoltare a noii zone rezidențiale. În cele două turnir vor fi amenajate atât locuințe, cât și aparthoteluri.

Urban Plaza va mai cuprinde alte 21 de clădiri, de 8 și 10 etaje, o clădire cu 6 etaje cu spații dedicate birourilor., în total urmând să fie amenajate 2.000 de apartamente cu structuri variate, cu suprafețe de până la 137 de metri pătrați. Dezvoltatorul imobiliar Urban Invest își doreste ca acest nou proiect imobiliar de pe strada Carpaților să devină un nucleu social, punând la dispoziția viitorilor locatari o diversitate a serviciilor, cu oportunități comerciale, hoteliere, dar și de relaxare atât într-un parc dispus pe o suprafață de 10.000 de mp, cât și într-un centru de fitness și spa sau în atmosfera restaurantelor și cafenelelor.

Alte proiecte ce vizează construcția de „zgârie – nori” ar urma să fie dezvoltate în Capitală, în Timișoara, dar și în Cluj, unde investiția va fi realizată de către o companie imobiliară brașoveană.

Ce proiecte de zgârie-nori urmează să se dezvolte în țară:

  • Ana Tower (București): Turn de birouri cu trei subsoluri și 24-25 de etaje. Situat în capitala țării, proiectul se întinde pe o suprafață de 53.000 mp.
  • Globalworth Campus (București): Ansamblu de trei imobile de spații de birouri, cu trei subsoluri și 25 de etaje. Proiectul cu o valoare de 232 de milioane de lei se află deja în amenajare.
  • Maurer Panoramic (Cluj-Napoca): Imobil de locuințe colective și spații comerciale și birouri, cu cinci subsoluri, mezanin și 21 de etaje în zona Pieței Abator. Proiectul de 23 de milioane de euro este în curs de execuție.
  • ISHO (Timișoara): Ansamblu mixt, cu șase imobile de locuințe între 6 și 20 de etaje, cu 1.200 de apartamente, parcare supraetajată și 9 etaje. Lucrările pentru proiectul de 528 de milioane de lei se află în plină desfășurare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Zgarie branza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*