Stiri Brasov, Timp liber

O nouă zonă de relaxare cu loc de joacă pentru cei care locuiesc în cartierul Triaj. Nici nu s-a uscat vopseaua, că echipamentele au fost vandalizate

Primăria Brașov a demarat din data de lucrările 6 august lucrările de reamenajarea a terenului viran de la intersecția străzilor Pașcani, Hărmanului și Ciceu.  Au fost realizate alei, a fost montat mobilier urban, rețeaua de iluminat public a fost extinsă și s-au montat stâlpi de iluminat noi.

Locul de joacă se adresează copiilor cu vârsta între 3 și 14 ani, și poate fi utilizat de aceștia între orele 8.00 și 21.00. În el se găsește un castel cu două tobogane (unul tubular și unul descoperit), pod mobil și pod fix, precum și câteva elemente pentru cățărare. Locul de joacă mai include leagăne – patru pentru copiii mai mari și trei cu asigurare, pentru copii mai mici, învartitoare, elemente pe arc. Întreaga suprafață a locului de joacă a fost acoperită cu dale de cauciuc.

Din păca,te, nici bine nu au terminat angajații serviciului de amenajare spații verzi de montat toate elementele, că deja s-au produs câteva acte de vandalism: niște așa-ziși grafferi au măzgălit mai multe dintre noile elemente, ba chiar au scos și două elemente pe arc din lăcașurile lor. Atragem atenția că Poliția Locală a primit aceast obiectiv în patrulare, iar astfel de fapte reprezintă contravenții care se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei. 
,,Astăzi am deschis locul de joacă din noul parc creat în cartierul Triaj. Am reușit ca într-o lună de zile să le oferim cetățenilor din acest cartier un nou loc de relaxare și de petrecere a timpului liber. Îmi doresc să îl păstreze în condiții cât mai bune, mai ales că în acest cartier nu există multe zone verzi de asemenea dimensiuni în care copiii să se poată juca, în care să te poți plimba cu bebelușul în cărucior sau în care bunicii să stea la umbră. În urma discuțiilor cu cetățenii din zonă, am luat decizia de a amenaja și un loc de plimbat câinii, astfel încât să protejăm zona verde și locul de joacă și, în același timp, să le oferim posibilitatea iubitorilor de animale să se plimbe cu câinii lor. Vom continua acest proiect de transformare a unor zone virane în zone de plimbare și relaxare și în alte cartiere”, a declarat primarul George Scripcaru.

„Aici a fost foarte de mult un parc, dar a fost devastat și doar câteva persoane își mai plimbau câinii în el. Acum arată foarte bine, am un bebe foarte mic și sper să reziste măcar până va putea să se dea în leagăn. Felicitări pentru inițiativă și mulțumim primăriei“, a spus Denisa Coman, 32 de ani, devenită foarte recent mămică. „Îmi place că primăria se ocupă și de lucruri de acest fel. Eu locuiesc în cartier și foloseam și înainte acest parc, dar mă bucur că primăria l-a amenajat și acum îmi place foarte mult, atât mie cât și nepoțicii, care găsește aici tot ce-și dorește“, este părerea unuia dintre bunicii din cartier, Mihai Ion, pensionar.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Toboganul a fost adus deja mâzgălit cu Grafitti .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*