Stiri Brasov, Turism

Platforma de rezervări în restaurante Restograf va intra pe piața Brașovului din luna octombrie

Cel mai nou proiect al antreprenorului bucureștean Radu Dumitrescu, care s-a transformat, spune el, într-un adevărat hobby, este o platformă de rezervări pe care s-a gândit să o lanseze după ce a deschis un restaurant şi s-a lovit de foarte multe probleme din punct de vedere al managementului rezervărilor. „Aveam foarte multe rezervări şi ne-am gândit cum ar fi să creăm un sistem electronic, un sistem online de gestionare a rezervărilor. Şi aşa ne-a venit ideea să lansăm o aplicaţie de rezervări, cum e cea pentru taxiuri, care să nu aibă nicio legătură cu celălalt busienss. Pornind de la ideea aceasta am început să creionăm un sistem de rezervări care să conţină un website, o aplicaţie iOS, una Android, dar şi o aplicaţie care se pune în restaurante, aceasta fiind cea mai importantă, pentru că îi ajută pe reprezentanţii acestora să gestioneze foarte bine rezervările şi să ştie dacă au sau nu mese libere”, explică el.

Dumitrescu spune că în jur de 30% din mesele unui restaurant se pierd deoarece, notând rezervările cu pixul, într-un caiet sau pe nişte hârtii, nu ai cum să gestionezi spaţiul la un nivel optim.

A vorbit astfel cu o firmă de software, a finalizat aplicaţia în decembrie 2017, însă nu avea un nume. Pe parcurs însă a apărut oportunitatea de a cumpăra brandul Restograf, un site de recenzii pentru restaurante. „După ce l-am cumpărat am început să ne referim la aplicaţia noastră de rezervări drept Restograf. Am început să o dezvoltăm, pe parcurs ne-am dat seama că mai sunt necesare modificări şi am introdus-o în restaurantele noastre să vedem cum funcţionează.” Neoficial a lansat-o în urmă cu două luni, în iulie, având deja înscrise în jur de 185 de restaurante, urmând să o lanseze oficial luna aceasta.

„Aplicaţia are două componente: cea de restaurante, de B2B, şi cea de utilizatori – B2C. Avem o echipă de vânzări care merge la restaurante pentru a încheia contracte, le implementează, le fac training, şi avem partea de marketing, care se ocupă de marketarea acesteia către potenţialii oaspeţi.” Antreprenorul spune că proiectul a fost extrem de bine primit de către cei din piaţă. „Toţi au înţeles că le este foarte utilă şi îi ajută să gestioneze partea de rezervări, să vadă dacă mai există cu adevărat loc, dacă mai au cum să bage încă o masă, să aibă clienţii care au trecut pragul restaurantului într-o carte de oaspeţi şi să ştie când au fost, de câte ori au fost. Până acum luau hârtia, o aruncau şi nu mai ştiau cine şi când a fost. Acum ai un istoric, îţi poţi nota preferinţele clienţilor, unde le place să se aşeze, ce alergii au, la a câta vizită sunt, de ce au mai venit, de ce nu au revenit, la ce oră se fac rezervările, dacă sunt făcute rezervări de proximitate, în ce zile se fac mai multe rezervări, ce eveniment vor să sebeze. Îţi dau foarte multe date despre restaurantul tău şi totodată îţi poţi face oaspeţii să se simtă foarte bine prin informaţiile pe care le ai despre ei, să îi saluţi pe nume când intră în restaurant. Statistici pe care nu aveai cum să le faci cu pixul, pe hârtie.”

De asemenea, pentru a păstra şi ideea iniţială a site-ului, pe aplicaţie pot fi date reviewuri de către clienţii care au vizitat restaurantul făcând o rezervare prin Restograf, iar rezervările pot fi şi anulate tot de către clienţi. „După ce au vizitat restaurantul primesc un mail şi o notificare în care sunt rugaţi să facă o evaluare a restaurantului.” Dumitrescu spune că în general, 99% dintre recenziile restaurantelor sunt reale. „Dacă cineva spune că am reviewuri proaste pentru că are cineva ceva cu mine, nu este adevărat. Dacă ai mai mult de 100-150 de recenzii care spun acelaşi lucru într-o anumită direcţie e clar că aşa este”.

Antreprenorul spune că acum vrea să meargă pe o zonă de live training, cu şedinţe de instruire care vor fi ţinute online pentru nou intraţii pe platformă. Restaurantele înscrise până acum sunt din Capitală, urmând ca la începutul lunii octombrie să mai includă restaurante din alte şase oraşe: Constanţa, Iaşi, Braşov, Sibiu, Timişoara şi Cluj. Dumitrescu vrea ca până la începutul anului viitor să acopere restaurantele de pe tot teritoriul României apoi să deschidă în ţările din jur: „în Ungaria şi în Bulgaria, apoi să continuăm cu fosta Iugoslavie, Austria şi Ucraina.” Pentru a intra în platformă reprezentanţii restaurantelor nu plătesc nimic, se plătesc doar rezervările care vin prin platforma Restograv. „E o taxă pe rezervare, extrem de mica, infimă”, precizează antreprenorul, comparând-o cu comisioanele platformelor de delivery, aflate la pol opus. „Există platforme de delivery care îţi scot oamenii din restaurant – e o mare problemă pentru proprietarii de restaurante, şi nu toţi îşi dau seama – te fac pe tine să rămâi în casă şi să nu mai ieşi la restaurant, şi după ce că scot oamenii din restaurant mai şi iau 30% comision pentru asta. Dacă cineva plasează o comandă de 100 de lei restaurantul plăteşte cam 30 de lei comision. Este un comision uriaş.”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

Numărul victimelor noului coronavirus a ajuns la 107 în România. Încă 13 decese au fost anunțate în această seară
Alte 13 persoane au murit, în această seară, din cauza infectării cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Deces 95 Bărbat,
ATENȚIE: Utilizatorii de carduri bancare din Romania sunt vizați de o nouă campanie de tip phishing
CERT-RO semnalează apariția unor site-uri de phishing ce vizează utilizatorii de carduri bancare din România – Visa, MasterCard, American Express și altele.
Iohannis vrea acordarea unui bonus lunar de 500 de euro pentru medicii care tratează pacienții COVID-19
Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a cerut guvernului să găsească soluții pentru ca medicii și personalul medical care
Ministerul Sănătății preia controlul tuturor spitalelor de stat: se fac angajări fără concurs pe posturile libere și rezidenților li se
Pe perioada situației de urgență, Ministerul Sănătății va coordona organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare, putând demite orice funcție de
Un medic brașovean a preluat conducerea Spitalului Județean din Suceava, unde 200 de cadre medicale sunt infectate cu COVID-19
Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat, joi, funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), a anunţat
Doar 28.483 de teste pentru coronavirus, într-o lună, în România
România a făcut 28.000 de teste pentru coronavirus într-o lună, după cum rezultă din evoluția pe zile centralizată de Grupul
Lista documentelor a căror valabilitate se prelungește până la încetarea stării de urgenţă în România
Valabilitatea documentelor emise de Poliţia Română, de Direcţia Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi
Care este situația numărului de paturi ATI la nivelul celor 6 spitale din Brașov. CJ ia în calcul amenajarea unui
Din numărul total de paturi aprobat de Ministerul Sănătății pentru județul Brașov, în baza structurilor aprobate și avizate pentru spitalele
RATBV suplimentează numărul de autobuze pe ruta spre Codlea
RATBV S.A. suplimentează de mâine capacitatea de transport pe linia 220, Brașov – Codlea, astfel încât la orele de vârf
Cum pot persoanele fizice și firmele să își eficientizeze situația financiară în perioada stării de urgență
Specialiștii BCR recomandă să pui deoparte banii pe care i-ai fi cheltuit afară cu prietenii, construindu-ți astfel un fond de
Peste 222.000 de turiști s-au cazat în hotelurile și pensiunile din Brașov în primele două luni ale anului
Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna februarie 2020 au scăzut cu 4,5% faţă de cele din luna
Încă 356 de brașoveni au decis să iasă „la plimbare” fără a avea urgențe. Au primit amenzi de aproape 200.000
Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse
VIDEO Bucătarii Sergiana îi învață pe brașoveni să facă preparate tradiționale acasă, în confortul propriei locuințe
De când s-au luat măsurile împotruva răspândirii virusului, restaurantele din Brașov s-au adaptat situației și propun livrare acasă și meniuri speciale.
Opt brașoveni s-au vindecat de noul coronavirus. Avem 117 infectați, 184 de persoane în carantină și 3.481 de cazuri în
În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 184 de persoane se află în carantină, iar 3.481 de persoane
Brașoveancă infectată cu COVID-19: „Dacă s-ar testa toată România, cred că jumătate ar avea acest virus”/ „La mine cam așa
O pacientă asimptomatică, dar infectată Covid-19, internată într-un spital din Brașov, a povestit pentru dcnews.ro prin ce experiențe a trecut.
Președintele Iohannis a promulgat astăzi legea care atribuie un caracter social programului „Prima casă”
Astăzi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.
Deși traficul este mai lejer, Calea Feldioarei a fost blocată din cauza unui accident destul grav
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov anunță că la traficul a fost blocat în jurul orei 14.00 pe Calea
O parcare din zona Parcului Central, resistematizată: se amenajează stații de încărcare pentru mașini electrice și se extind spațiile verzi
În această dimineață, au început lucrările de reamenajare a unui tronson de parcare din dreptul Parcului Central, respectiv dinspre strada
APC solicită Guvernului înghețarea prețurilor produselor pentru un trai de subzistență pe o perioadă de un an
Asociația Pro Consumatori (APC) cere Guvernului să înghețe prețurile la produsele agroalimentare care reprezintă coșul de consum al populației corespunzător
Din 6 aprilie se vând miei, dar numai în trei piețe din Brașov
Serviciul Administrare Pieţe împreună reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au verificat potențialele amplasamente pentru comerțul cu