Economic, Stiri Brasov

Clujenii de la Fortech continuă să caute angajați la Brașov

Compania clujeană cu birouri şi în Oradea, Iaşi şi Braşov şi-a majorat afacerile cu 12% în S1 din 2019, la 14,2 milioane de euro, firma caută 50 de angajaţi în acest moment.

Compania locală Fortech, specializată în dezvoltarea de soluţii software în regim outsourcing, are în plan să ajungă la circa 800 de angajaţi la finalul acestui an, în condiţiile în care echipa sa se îndreaptă deja spre 750 de persoane (angajaţi şi colaboratori), iar 50 de poziţii noi sunt deschise în acest moment.  Majoritatea recrutărilor se fac pentru sediul central din Cluj-Napoca, compania având de asemenea birouri şi în Oradea, Iaşi şi Braşov.

„În momentul de faţă Fortech are deschise în jur de 50 de poziţii noi. Acestea se adresează cu precădere programatorilor cu experienţă în tehnologiile Java, C/CĂĂ, web, mobile (Android, iOS), DevOps, automation QA. Circa 70% dintre aceste joburi sunt deschise pentru birourile din Cluj-Napoca, în timp ce 25% sunt pentru centrele regionale din Iaşi, Oradea şi Braşov“, au declarat pentru ZF reprezentanţii Fortech. Compania a fost înfiinţată în 2003 la Cluj-Napoca, Călin Văduva fiind acţionar majoritar (65%) şi CEO. În ultimii ani, Fortech a început să îşi extindă prezenţa locală prin deschiderea unor birouri regionale în Oradea, Iaşi şi Braşov – acesta fiind ultimul inaugurat în primăvara acestui an.

„Dacă ne ghidăm după o creştere procentuală, putem spune că echipa din Braşov a avut cea mai spectaculoasă evoluţie de la începutul anului, triplându-se în dimensiuni. Însă, dacă luăm în considerare numărul de angajări şi colaborări, cele mai multe s-au realizat la sediile din Cluj-Napoca“, au punctat reprezentanţii companiei.

În prezent, circa 80% dintre angajaţii şi colaboratorii Fortech îşi desfăşoară activitatea în birourile din Cluj, 10% în Oradea, 8% în Iaşi şi 3% în Braşov. Dintre aceştia, cei mai mulţi au nivelul mid-senior, iar restul sunt în programe interne de pre-employment şi internship.

„Pentru anul curent compania nu a urmărit obiective de volum, ci reaşezare internă, cu un focus constant la nivel strategic. Acţiunile companiei au vizat o înţelegere mai bună a pieţei, creşterea clienţilor actuali şi alinierea ofertei la noile cerinţe ale pieţei globale“, au explicat oficialii Fortech.

În prima jumătate a acestui an, Fortech a înregistrat o cifră de afaceri de 14,2 milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul businessului a fost generat în principal de achiziţia de noi clienţi.

„În total, compania a câştigat 15 clienţi în ultimele luni. Majoritatea cererilor pentru dezvoltarea de soluţii software au venit din zona financiară, sectorul de sănătate, dar şi din telecomunicaţii“, au punctat aceştia.

Totodată, la creşterea afacerilor Fortech din primul semestru al acestui an a contribuit şi adoptarea unui nou sistem de organizare pentru echipa de vânzări, care este centrat pe client şi pe nevoile acestuia, susţin reprezentanţii companiei.

În prima parte a acestui an, Fortech şi-a intensificat în mod particular activitatea în sectorul financiar şi sănătate, integrând mult mai puternic cele două verticale într-un plan strategic. Astfel, sectorul financiar şi sănătatea s-au alăturat celorlate domenii în care compania a acumulat o experienţă vastă de-a lungul timpului –  industria auto, retail, e-commerce şi IoT (Internet of Things), ca piloni cheie pentru evoluţia Fortech.

„Inteligenţa artificială cu familia aferentă de tehnologii şi soluţiile cloud sunt alte două arii pe care Fortech le-a abordat mai intens în ultima perioadă, atât prin realizarea de prototipuri, cât şi proiecte concrete, ca urmare a numărului de solicitări din partea clienţilor actuali sau potenţiali“, au completat ei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*