Economic, Stiri Brasov

Cel mai vechi producător de carne din Brașov și-a înjumătățit afacerile în 2018, iar pierderile au crescu la aproape 3,5 milioane de lei

Compania brașoveană Luca SRL, deținută de Daniel Luca și Daniela Comăniciu, și-a înjumătățit afacerile anul trecut, de la 48,67 milioane de lei la 23,22 milioane de lei, pierderile firmei crescând de peste 13 ori, de la 259.751 de lei la 3,46 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Grupul de firme Luca din Braşov cu activităţi în cultura vegetală, creşterea bovinelor, abatorizarea şi procesarea cărnii, este într-o prăbușire continuă, cel mai bun an al companiei fiind 2009, când atinsese un vârf al business-ului de 72,5 milioane de lei.

Grupul de firme Luca deţine în judeţele Braşov şi Sibiu un teren de 1.000 de hectare folosit pentru cultura vegetală şi păşune, teren aflat preponderent în arendă, o fermă de 1.000 de vaci, crescute atât pentru producţia de lapte, cât şi pentru cea de carne, un abator de sacrificare porcine cu o capacitate de 300 de capete pe zi şi o fabrică de procesare a cărnii.

Businessul Luca a început ca o afacere de familie, fondată în 1990 de Ilie Luca.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*