Stiri Brasov

Analiză a traficului în zona „porții de intrare” spre Centrul Istoric. Funcționarea semaforului pietonal de la intersecția cu Vlad Țepeș, legată de giratoriul de la Lidl

Primăria continuă lucrările de resistematizare a circulației în zona centrului istoric pentru a se asigura o fluență cât mai bună a circulației, atât din punct de vedere auto, cât și pietonal. Dacă una dintre măsurile vehiculate de mai mulți ani a fost pusă în aplicare de săptămâna trecută, respectiv cea de mutare a trecerii de pietoni din dreptul parcului, mai aproape de stația RATBV, lângă intersecția cu str. Col. Ion Buzoianu, și zebra din zona Hotelului Ambinet a fost repoziționată, fiind trasată după intersecția cu str. Vlad Țepeș, unde în luna iulie a fost amenajat un scuar verde în locul parcării.

Și la această trecere a fost instalalt un semafor, însă acesta va mai funcționa o perioadă pe galben intermitent. După cum a precizat purtătorul de cuvântal Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, deocamdată, sunt monitorizate fluxurile de pietoni, dar și cele de circulație auto, urmând să se ia o decizie dacă respectivul semafor va fi corelat cu celelalte de pe acest traseu, dacă se va instala buton pentru pietoni sau va rămâne pe galben intermitent, doar cu rol de avertizare. Decizia va fi luată în funcție de modificările ce vor apărea în trafic odată cu deschidererea giratoriului din dreptul magazinului Lidl de pe str. A. I. Cuza. Amenajarea noului giratoriu a început deja, fiind reconfigurat accesul înspre și dinspre strada Iuliu Maniu și mutată rețeaua de iluminat public. „În funcție de valorile de trafic, dar și de fluxul de pietoni, se va lua o decizie și în privința funcționării semaforului pietonal din apropierea intersecției cu Vlad Țepeș. Deocamdată, semaforul din dreptul trecerii de la Primărie a fost corelat cu cel exsitent la intersecția cu strada Agrișelor pentru a se asigura o fluență mai bună a traficului”, a explicat Sorin Toarcea.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Munteanu Ovidiu

    Situații periculoase se ivesc pe Zizinului la ieșirea de la Lidl și la ieșirea/întrarea în lateral pe podul peste calea ferata, mai ales în condițiile unui trafic mărit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*