Social, Stiri Brasov

Comercianții de la Festivalul Maghiar revindeau resturile de mâncare strânse de pe mesele consumatorilor. CRPC a aplicat amenzi de 20.000 de lei

Imagini șocante surprinse de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului în Piața Sfatului, în bucătaria Festivalulu Cultural Maghiar: măncarea servită participanților era pregătită în condiții greu de imaginat. Comisarul-șef Sorin Susanu descrie imaginile de coșmar gasite în corturile amenajate pentru prepararea mâncărurilor.

„Suntem șocați. Rar ne-a fost dat să găsim așa ceva la un agent economic: resturile de mâncare strânse de pe mesele consumatorilor sunt refolosite, revândute. Vă dați seama ce înseamnă asta. Poate un client a avut hepatită, a muscat din produsul care este apoi revândut. Practic acest agent economic nu are nicio autorizație din partea ANSVSA. Iar apoi, neregulile continuă mi-e greu să și rostesc ceea ce am găsit aici, nu există o delimitare intre zona destinată preparării produselor și cele de resturi menajere. Recipientele pentru păstrarea ingredientelor sunt murdare, sparte, ciobite astfel că există riscul ca aschii din aceste recipiente să ajungă în mâncare, iar resturile alimentare sunt păstrate tot în zona de preparare a alimentelor. Este un haos total. Cât despre buteliile care sunt folosite la gătit, lucru total interzis în acest loc, acestea sunt improvizate într-un mod cutremurător. Este o minune că nu a sărit totul în aer”, a spus Sorin Susanu, potrivit brasovstiri.ro.

Pentru cei care vindeau aceste alimente s-a aplicat amenda de 20.000 de lei și s-a luat decizia de oprire a activității și de distrugere a alimentelor neconforme.

De altfel, festivalul nici nu a primit autorizație pentru prepararea mâncărurilor în Piața Sfatului. Conform unui regulament de organizare a evenimentelor în aer liber, aprobat de Primăria Brașov, în Piața Sfatului este interzisă cu desăvârșire folosirea focului deschis. Deși a fost deschis încă de joi, și se știa ce se întâmplă acolo, Primăria a închis ochii la neregulile din Piața Sfatului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Blat cu UDMR Brasov.
    Continuarea sifonarii impreuna.

  2. Pingback: Botrányhős járatja le az egykor színvonalas Brassói Magyar Napokat? – Itthon.ma | EuroCom - Romániai Sajtófigyelő

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*