Stiri Brasov, Turism

Problema celor care „spurcă” apa de pe canalul Graft ar urma să fie rezolvată, astfel încât zona de După Ziduri să nu mai miroasă a hazna

Deși alte orașe își pun în valoare cursurile de apă care le străbat teritoriul, în Brașov, „pârâiașul de munte” care trece prin Centrul Istoric nu ne face deloc cinste, în special din cauza mirosurilor neplăcute pe care le emană. Cauza o reprezintă gospodăriile care deversează apa menajeră în acest curs de apă, deoarece nu sunt legate la rețeaua de canalizare.

Primarul George Scripcaru a precizat că întreaga zonă de După Ziduri ar urma să fie repusă în valoare, ținând cont că deja se fac investiții în redeschiderea fostului Cinema Popular, dar și în amenajarea unei noi piațete pietonale lângă Piața Sfatului care va avea acces spre această alee de promenadă, astfel că și „Spurcata” ar urma să își schimbe aspectul, dar și mirosul. „Vrem ca întreaga zonă de După Ziduri să devină un punct de atracție. Am discutat cu Compania Apa, astfel încât să igienizăm și să decolamatăm cursul de apă, care să capete un alt aspect, dar și un alt miros. În acest sens, Compania Apa va trebui să rezolve problema de canalizare a celor care deversează pe Graft apa reziduală”, a precizat primarul George Scripcaru.

În conformitate cu evidențele mai vechi ale Companiei Apa, în zona cartierului Șchei sunt aproximativ 100 de gospodării care nu au putut fi legate la rețeaua de canalizare, fiindcă din cauza reliefului acestea nu au cădere către rețea. Există însă o rocă cu puteri miraculoase absorbante, care ar putea absorbi multe din componentele deranjante, iar autoritățile lua în calcul să pună o astfel de rocă în albia canalului.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*