Institutul Culinar Disciples Escoffier din Franţa a deschis o şcoală de bucătari în România, unde intenţionează să pregătească bucătari profesionişti, la nivel internaţional. Cursanţii vor învăţa pe baza unei progame de studiu create în Franţa. Cursurile vor avea loc într-un spaţiu deţinut de distribuitorul de utilaje şi accesorii pentru industria ospitalităţii Bilancia.
„Încercăm să promovăm gastronomia românească şi pe bucătari să comunice şi să colaboreze. Diploma obţinută la final conferă doar o recunoaştere, însă priceperea se va demonstra tot în bucătărie. Avem în plan să mai facem o şcoală Disciples Escoffier şi în Braşov, în parteneriat cu retailerul Selgros”, a spus Ştefan Oprea, preşedintele pentru România al Asociaţiei Disciples Escoffier.
Cursurile sunt organizate pe trei nivele – basic, intermediar şi avansat. Nivelul basic costă 1.500 de euro, cel intermediar – 3.000 de euro, iar cel avansat – 4.500 de euro. Fiecare etapă durează patru luni şi se desfăşoară sub coordonarea lui David Contant, chef originar din Franţa.
La şcoală se pot înscrie atât amatorii pasionaţi de arta culinară, cât şi cei care vor să lucreze ulterior în domeniu şi să-şi construiască o carieră într-o bucătărie profesională sau cei care deţin un business în domeniu şi vor să înveţe cum să gestioneze un restaurant.
La final, fiecare cursant primeşte o eşarfă ca recunoaştere a studiilor sale. Astfel, eşarfa roşie este rezervată bucătarilor profesionişti, eşarfa roşie – societăţilor din HoReCa, eşarfa violet – producătorilor de vinuri şi spirtoase, iar cea verde – susţinătorilor asociaţiei.