Stiri Brasov, Timp liber

FOTO Lucrările de reabilitare a fostului Cinema Astra s-ar putea finaliza cu un an mai devreme. Urmează ca și fațada Școlii Populare de Arte să intre în șantier

Demarate în luna februarie, lucrările de reabilitare a vechiului Cinema Astra au avansat față de graficul stabilit inițial, astfel că ar putea fi redeschis chiar cu un an mai devreme. În conformitate cu precizările constructorului, termenul contractual prevăzutpentru finalizarea obiectivului este februarie 2021, dar clădirea ar putea fi finalizată integral până în februarie 2020.

,,Constructorul a avansat foarte mult cu lucrările, peste 60% dintre acestea fiind finalizate. Au fost reabilitate fațada, acoperișul, au au fost realizate compartimentările și se lucrează deja la amenajările interioare. Trebuie să fim conștienți că nu poți dezvolta viaţa socială şi culturală a unui oraş doar finanţând instituţiile de cultură şi proiectele culturale, ci trebuie să asiguri şi infrastructura necesară. Prin aceste investiţii încercăm să creăm o serie de centre multifuncționale de petrecere a timpului liber în cât mai multe zone ale oraşului”, a declarat primarul George Scripcaru.

 Prin această investiție se vor crea două spații noi pentru activitățile culturale și sociale. În primul rând, va exista o sală de cinema, dar într-o abordare diferită de ceea ce înseamnă sala de cinema clasică, pentru a îmbina confortul celor care vin să vadă un film și capacitatea de adaptare a sălii la cât mai multe tipuri de evenimente. Această sală va avea o capacitate de 124 de locuri, la mese și pe canapele. Deasupra sălii de spectacole va funcționa o sală de conferințe cu 130 de locuri, care va putea oferi spațiul necesar pentru desfășurarea de evenimente.

 Lucrările sunt derulate de compania brașoveană HAR&H SRL și au o valoare de 9.515.819,35 lei, fără TVA. Totodată, primarul a precizat că în vederea schimbării aspectului întregii zone, și clădire vecină, a Școlii Populare de Arte, care este administrată de CJ Brașov, ar urma să intre într-un proces de renovare începând de luna viitoare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*