Stiri Brasov

Două noi zone din Centru se vor transforma în pietonal, până la final de an. Pentru început, se va lucra la schimbarea rețelelor electrice

Proiectul Primăriei Brașov de a extinde zonele pietonale din Centrul Istoric ar urma să continue în acest an cu lucrări de refacere a două zone din apropierea Pieței Sfatului. După cum a precizat primarul George Scripcaru este vorba de strada Apollonia Hirscher, tronsomul dintre intersecția cu Poarta Șchei și transformatorul de pe strada Castelului, dar și curtea interioară din spatele imobilului cu numărul 27 din Piața Sfatului, care este folosit acum drept parcare, și pe unde ar urma să fie deschis și accesul pe După Ziduri. Pentru ambele zone, partea de proiectare a fost realizată în acest an.

„Cel mai probabil, începând de săptămâna viitoare, pe strada Apollonia Hirscher vor începe lucrările de modernizare a rețelelor electrice. După ce acestea vor fi finalizate, vom începe amenajarea zonei pietonale. Va rămâne și un acces auto pentru a se face legătura între strada Castelului și strada care coboară dinspre Poarta Șchei, însă va fi o singură bandă de circulație”, a explicat primarul. Practic, ar urma să fie desființată și actuala parcare, dar și sensul de urcare dinspre strada Poarta Șchei spre Castelului.

De altfel, primarul a reamintit faptul că o altă zonă care va fi reconfigurată în vederea extinderii suprafeței pietonale va fi și cea dintre Modarom și Colegiul Unirea și în acest caz urmând să rămână doar un acces auto, fără parcări. Totodată, străzile Politehnicii și Postăvarului ar urma să fie reamenajate, astfel încât să fie destinate exclusiv circulației pietonale. Intenția municipalității este de a amenaja întreg Centrul Istoric în stil medieval și cu cât mai multe zone pietonale.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*