Social, Stiri Brasov

FOTO Urban Invest a amenajat primul afterschool inspirat din sistemele educaționale occidentale, în noua zonă rezidențială Tractorul

Datorită lipsei de timp a părinților, în ultima perioadă, conceptul de afterschool a început să se dezvolte și la noi. În esență, programele afterschool sunt special create pentru copii după încheierea orelor de școală obligatorii, fiind foarte apreciate de părinți.

Dezvoltatorul Urban Invest a dorit ca pe lângă calitatea și confortul apartamentelor pe care le-a amenajat în ansamblul Urban Residence să le ofere locatarilor săi și o serie de facilități cât mai aproape de casă. Cum componenta educațională este primordială, dezvoltatorul a prevăzut un spațiu special destinat pentru un afterschool, la parterul unuia dintre imobilele de pe strada Ioan Ursu. Dana Dumitrescu, director de marketing Urban Invest, ne-a declarat că spațiul a fost gândit încă din stadiul de proiectare si constructie a blocului, tocmai pentru a corespunde cerințelor în acest domeniu și a nu se apela apoi la improvizații.

Un spațiu amenajat profesionist

Astfel, din luna septembrie, oferta de servicii a cartierului Urban Residence este completată de Centrul Educațional Joy Academy, destinat atât copiilor din acest ansamblu rezidențial, cât și din alte zone. „Amenajarea și compartimentarea spațiului a fost făcută împreună cu arhitectul Dumitru Dima și designer-ul de interior George Orzan, astfel încât să avem un loc ideal pentru desfășurarea activitatilor educaționale. Spațiul, care are o suprafață de 210 mp, dispune de lumină naturală, datorită suprafețelor vitrate foarte mari, iar zona de studiu a fost gândită pentru a putea fi compartimentată cu ajutorul unor pereți modulari in functie de necesitati. Ceea ce le-am promis locatarilor noștri încă de la început, din punctul de vedere al serviciilor complementare pe partea educațională, s-a concretizat. Copiii sunt cei mai importanti și trebuie să avem grijă de ei și să le oferim tot ceea ce este mai bun pentru a-și construi un viitor frumos”, a explicat Dana Dumitrescu.

Experiența de părinte contează

De administrarea centrului educațional se ocupă Răzvan Baba, în vârstă de 36 de ani, care a pornit această afacere din experiența sa, în primul rând ca părinte, dar și ca manager în diverse companii. „Ideea de a înființa un afterschool a venit, după ce am căutat un astfel de program pentru copiii noștri. Nu am găsit ceva ce cautam, principala problemă fiind spațiile în care își desfășurau activitatea. Ne-am pus mintea la contribuție am făcut totul așa cum doresc eu să aibă parte copilul meu. Nu vrem să facem lucrurile doar din obligație, le-am făcut din perspectiva de părinte. Am numit centrul Joy Academy, tocmai pentru că vrem să fie un motiv de bucurie pentru copii să vină la acest afterschool”, a subliniat Răzvan.

Personal calificat și dotări inteligente

Centrul va putea primi 45 de copii și va funcționa pe tot parcursul anului, inclusiv în vacanța de vară. „Pe lângă amenajare și dotări, am ales să lucrăm doar cu personal calificat și activ în domeniu, persoane cu care am colaborat pentru diverse activități școlare sau extrașcolare ale copiilor noștri sau recomandate de alți părinți. De exemplu, oferta de afterschool include și două ore pe săptămână de limba engleză la care se adaugă și o serie de cursuri opționale, de la cursuri de pian, chitară și alte instrumente muzicale, la cursuri de șah, dans, creație, dar și cursuri mai speciale, cum ar fi cele de inițiere în IT sau de creative engineering for children. Ținând cont că în școală totul se axează pe teorie, vrem să le oferim copiilor șansa ca aici să învețe practic. De meserie sunt inginer aeronautic și îmi place tehnologia și vreau ca și copiii să experimenteze. Acest lucru nu înseamnă că le vom da o tabletă în mână și am rezolvat problema. Am achiziționat o serie de jocuri inteligente, de exemplu jocuri de la Lego education, care în țările nordice se oferă la școală, pentru ca elevii care vin aici să învețe să asambleze un robot. De altfel, vom încerca să îi pregătim la nivel basic și în zona de IT, urmând să avem un trainer care îi va învăța lucruri de bază, să înțeleagă ce este de fapt în spatele unui site sau a unei aplicații. În plus, am achiziționat jucării educative care au rolul de a-i iniția pe cei mici în domeniul fizicii, dar și table smart”, ne-a mărturisit managerul afterschool-ului.

Activități în aer liber

Copiii care vor frecventa cursurile Joy Academy vor avea parte și de activități în aer liber, spațiul fiind gândit tocmai pentru a avea acces la parcul suspendat din inima cartierului Urban Residence. Micuții vor avea asigurată și o masă, meniul fiind gândit cu un specialist în nutriție, astfel încât să le ofere acestora toți nutrienții și energia de care au nevoie pe parcursul orelor de curs.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*