Imobiliare, Stiri Brasov

FOTO Prima fațadă din Centru refăcută cu un ajutor de peste 48.000 de lei, de la Primărie: „A fost și pentru noi un exercițiu, ca să vedem cu ce probleme ne confruntăm”

După ce în această primăvară, Primăria a demarat primul proiect în parteneriat cu locatarii în vederea reabiitării fațadelor clădirilor din centrul istoric, astăzi, a fost recepționată lucrarea de refacere a fațadei și șarpantei imobilului de pe str. Sf. Ioan nr. 10.

Lucrarea a fost cofinanțată de Primăria Brașov cu suma de 48.477,5 lei, în baza Legii nr. 166/2016, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, în cadrul unui program pilot lansat de Municipalitate, în parteneriat cu Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității (AIDC), în anul 2018.Valoarea cofinațării Primăriei Brașov pentru lucrările la acest imobil a fost de 50% din valoarea totală a lucrărilor,care este de 96.955,01 lei

,,Mă bucur că am ajuns în această etapă, de recepție a lucrărilor de reabilitare a unei fațade cu fonduri de la Primăria Brașov, pentru că, acest imobil, reprezintă dovada că acest proiect de finanțare cu fonduri de la Primăria Brașov este viabil, dacă există dorința și implicarea propietarilor de clădiri din centrul istoric. În același timp, a fost și pentru noi un exercițiu ca să vedem cu ce probleme ne confruntăm în astfel de proiecte. Vreau să îi felicit pe proprietarii din această casă pentru că au înțeles că imobilul lor este, în același timp, imaginea lor ca oameni și a noastră ca oraș. Știu că nu a fost simplu pentru ei, dar privind rezultatul, cred că a meritat. Aș vrea să le mulțumesc și celor de la AIDC pentru sprijinul și efortul pe care îl fac în implementarea acestui proiect”, a precizat primarul.

Acesta a mai adăugat faptul că, luna trecută, a fost eliberată autorizația de construire pentru al doilea imobil din acest proiect pilot, cel din Piața Enescu nr. 6, unde s-au început lucrările de reabilitare. „Tot în acest an, prin procedură simplificată, în baza aceleiași legi, am mai eliberat alte două autorizații de construire, în Piața Sfatului și pe str. Pe Tocile, aceste lucrări se derulează fără finanțare de la bugetul local. Dacă la acestea adăugăm și cele 23 de avize pentru mici intervenții, pot spune că facilitățile acordate de primărie pentru acest tip de lucrări începe să aibă efect”, a spus George Scripcaru.

În cazul clădireii din Piața Enescu nr. 6 unde s-a născut poetul Brașovului, Ștefan Baciu, va fi asigurată cea mai mare finanțare de la bugetul local, de 198.000 de lei ținând cont că are și cea mai mare suprafață. În proiectul pilot mai sunt incluse clădirile de pe Gheorghe Barițiu nr. 24, în acest caz finanțarea fiind de 24.000 de lei, dar și

cea de pe Michael Weiss 35, unde este și o agenție loto, și care era una dintre clădirile periculoase din fațada căreia se desprindeau mai mereu bucăți de tencuială, și unde Primăria va finanța 97.000 de lei.

Lucrări executate cu finanțare de la bugetul local pentru imobilul de pe str. Sf. Ioan nr. 10

– executare tencuieli,

– reparații tencuieli la cornișă și elemente ornamentale,

– executare zugrăveli cu vopsea lavabilă la fațadă, elemente ornamentale și soclu,

– înlocuire ferestre din PVC cu ferestre din lemn stratificat, termoizolant,

– înlocuire geamuri lucarnă.

Pe cheltuiala proprietarilor s-au executat lucrări de reparații la acoperiș, înlocuirea sistemului de scurgere a apei pluviale și reparații la coșul de fum.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Munteanu Ovidiu

    Ideea cu florile de pe pereți, cred ca a aparținut primarului. Cum le întreține?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*