Social, Stiri Brasov

Șefa Inspectoratului Școlar din Brașov dă o nouă interpretare legii certificatului de non-prădător sexual. Ea spune că doar profesorii noi au nevoie de această hârtie

Ariana Bucur, inspector școlar general al Inspectului Școlar al Județului Brașov, oferă o nouă interpretare Legii 118/2019 privind certificatul de integritate comportamentală. Potrivit acesteia, doar persoanele care intră în sistem sunt obligate să prezinte aceste documente, nu și cei care sunt deja în sistem. Bucur a mai precizat că prin Legea 118/2019, instituțiile publice au posibilitatea de a cere de la poliție eliberea acestor certificate, în acest fel scutindu-i pe angajați de statul la coadă.

O instituție de învățământ va putea cere certificatul de integritate comportamentală doar dacă angajatul depune o cerere la școală, prin care solicită instituției să scoată pentru el acest certificat.

Un lucru care este neclar însă, mai spune Ariana Bucur, este legat de validitatea certificatului de integritate comportamentală. Conform legii, acesta este valabil șase luni, dar nu se știe dacă acesta trebuie prezentat la fiecare șase luni sau este suficient doar cel prezentat la intrarea în sistem.

Ariana Bucur a mai precizat că săptămâna aceasta va avea loc ședința cu toți directorii de unități de învățământ, ședință la care o să fie prezentă și Poliția, în care se va aborda subiectul certificatelor de integritate comportamentală. În această ședință se va discuta și de modificările aduse regulamentelor de funcționare cu privire la obligativitatea prezentării acestor certificate. Bucur a precizat că va propune în cadrul ședinței ca toate instituțiile de învățământ să ceară acest certificat pentru angajații care au obligația de a-l prezenta.

Reamintim că eliberarea acestor certificate a început pe 25 iulie 2019 la Brașov și până la această dată au fost eliberate 40. Pentru persoanele care solicită emiterea certificatului la IPJ Brașov și sunt născute în județul Brașov termenul de eliberare este de trei zile lucrătoare. Pentru persoanele care solicită emiterea certificatului la IPJ Brașov și sunt născute în alt județ termenul de eliberare este de 30 de zile lucrătoare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. “persoane”? Acest certificat e doar pt barbati? Daca da, de ce? Si femeile intra in aceasta categorie de violatori, chiar mai repede decat barbatii. Daca iar “da”, sa se faca referire la ei ca “barbati”,nu “persoane”. Observ cum toxina feminista va infesteaza. Si odata cu ea,pe noi!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*