Stiri Brasov, Timp liber

O arteziană „în culori” de 350.000 de lei pentru pietonalul din Răcădău, unde au început lucrările de modernizare

Foto: Racadau cartierul meu

Primăria Brașov a demarat lucrările de reabilitare și modernizare a pietonalului din Răcădău, pe primul tronson, respectiv cel dinspre strada Tâmpei. Proiectul include și reamenajarea fântânii arteziene, doar aceste lucrări fiind estimate la suma de 350.000 de lei, în conformitate cu estimările edililor. Ca de altfel întregul proiect, și fântâna ar urma să aibă un aspect modern, fiind proiectată a avea 25 de jeturi de apă și corpuri de iluminat cu posibilitatea controlului culorilor, astfel încât pe timp de noapte aceasta să rămână o atracție a zonei destinate relaxării și petrecerii timpului liber. Lucrările de amenajare a noii arteziene ar urma să se deruleze pe o perioadă de 3 luni, fiind incluse și cele de execuție a instalațiilor conexe, iar constructorul ar urma să ofere o garanție de 5 ani pentru proiectul realizat. Deocamdată, edilii au lansat o procedură de achiziție directă pentru a selecta un constructor care să se ocupe efectiv doar de amenajarea fântânii, celelalte lucrări fiind derulate de una dintre firmele cu care Primăria Brașov are un contract pentru reparația și întreținerea străzilor.

Pietonalul a fost amenajat în anii ’80, însă nu mai corespunde actualelor cerințe părând o zonă abandonată. Pentru a deveni un loc de relaxare, conceptul de reamenajare a pietonalului, la sugestia brașovenilor din zonă, care profită din plin de puțina umbră ce există acum, include insule verzi cu arbori în pavaj, unde oamenii să stea la umbră, dar şi „oglinzi de apă” cu o adâncime mică. De asemenea, rampele de pe pietonal ar urma să fie reconfigurate și să devină multifuncționale, astfel încât să poată fi folosite de persoanele cu dizabilităţi, dar şi de biciclişti sau de mamele care ies la plimbare cu cărucioarele cu copii. Totodată, capetele pietonalului ar urma să fie amenajate ca nişte mici amfiteatre în aer liber, în care să se poată desfăşura evenimente. În ceea ce priveşte pavajul, propunerea este folosirea unor dale multicolore, astfel încât locul să devină mai prietenos.

Amenajare în oglindă a celuilalt tronson

Potrivit echipei care a realizat proiectul, acesta a fost gândit în urma unui studiu sociologic adresat punctual cetățenilor din Răcădău,cu posibilitatea extinderii în etapele a doua și a treia, astfel încât întregul pietonal să poată fi amenajat unitar și integrat. În etapele ulterioare, se are în vedere replicarea în oglindă a primului tronson în partea superioară a pietonalului, în zona artezienei de „La urs“, și asigurarea unei „rezerve spațiale“ în partea de mijloc, care să poată fi folosită ca spațiu neconvențional de expoziții și evenimente, dedicat în special elevilor Liceului de Artă. În principiu, pietonalul se dorește a fi nu numai o zonă de recreere emblematică pentru cartier, ci și o cale alternativă de acces, cu mijloace ecologice (role, bicicletă) la Bulevardul Valea Cetății.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*