Stiri Brasov

Lucrările de modernizare a Secției de Urgențe a Spitalului de Copii ar urma să fie finalizate luna viitoare. Unitatea sanitară investește 2,9 milioane de lei în reabilitări

Spitalul de Copii a demarat în luna iunie o serie de lucrări de reabilitare, acestea desfășurându-se pe segmente, astfel încât activitatea medicală să nu fie perturbată, iar micii pacienți să nu aibă de suferit. Monica Săbăduși, managerul spitalului, a precizat că, de la începutul săptămânii viitoare, o parte a Unității de Primiri Urgențe se va muta, deja, în partea renovată, iar la jumătatea lunii septembrie, Secția de Neuropsihiatrie va fi finalizată.

Lucrările de reparații și igienizare din cadrul Unității de Primiri Urgențe au început în data de 8 iulie 2019, contractul de lucrări fiind în valoare de 535.000 de lei. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a linoleumului pe pardoseli, iar săptămâna viitoare o treime din activitatea UPU se va putea desfășura în condiții noi de lucru. Termenul de finalizare a acestor lucrări este 4 octombrie.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Secției de Neuropsihiatrie, acestea au început în data de 21 iunie 2019. Au fost amenajate grupuri sanitare în toate saloanele acestei secții, au fost înlocuite instalația electrică, ușile, geamurile, iar în prezent, se desfășoară lucrările de montare a linoleumului pe pardoseli, urmând, apoi, a fi efectuate lucrările de igienizare, data de finalizare a lucrărilor fiind este 20 septembrie . Contractul de lucrări este în valoare totală de 535.000 lei.

Conducerea Spitalului de Copii are în plan să investească în alte lucrări de strictă necesitate aproximativ 2,9 milioane de lei. „M-am deplasat personal la Spitalul de Copii pentru a vedea cum se desfășoară lucrările de reabilitare, deoarece consider că este o prioritate asigurarea unor condiții optime de lucru pentru prestarea unor servicii medicale de calitate, în beneficiul pacienților din județul Brașov și din județele învecinate, precum și pentru angajații spitalului. Vom urmări îndeaproape toate aceste lucrări și vom oferi tot sprijinul necesar conducerii spitalului, astfel încât lucrările să fie finalizate cât mai repede!”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea. 

Celelalte lucrări sderulate de Spitalul de Copii se află în diferite stadii de realizare, după cum urmează:

  • Lucrări de igienizare și zugrăvire a Ambulatoriului – lucrările sunt în plină desfășurare; în prezent se efectuează lucrări de lucrări de înlocuire a instalațiilor electrice, a ușilor și de montare a linoleumului, lucrări de zugrăveli și tencuieli; săptămâna viitoare, o parte a Ambulatoriului se va muta în zona renovată; valoarea estimată a acestor lucrări este de 480.000 de lei;
  • Lucrări de igienizări și reparații curente la Secția Pedriatrie 1 – lucrările vor începe după finalizarea lucrărilor de la secția de Neuropsihiatrie, respectiv după data de 20 septembrie a.c. și sunt în valoare de 724.000 de lei.
  • Lucrări de igienizări și reparații la spălătoria spitalului – lucrările se apropie de finalizare; în prezent, se lucrează la partea de înlocuire a instalațiilor electrice, valoarea totală a acestor lucrări fiind de 290.000 lei;

Alte trei investiții prevăzute în 2019 la Spitalul de Copii, cu finanțare exclusiv asigurată de Consiliul Județean Brașov urmează a fi demarate în perioada imediat următoare:

-lucrări de igienizare și zugrăvire la Compartimentul Ortopedie, estimate la 180.000 de lei;

– lucrări de igienizări, zugrăveli, înlocuire geamuri și uși, necesare la etajul doi al clădirii, acolo unde sunt săli de curs pentru studenți, vestiare și diverse birouri; aceste lucrări sunt estimate la 150.000 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*