Locuri de munca, Stiri Brasov

Aducem vietnamezi sau ne aducem aminte de zicala: meseria e brățară de aur? Brașovul va înființa două noi specializări în cadrul Campusului Tehnic, a cărui primă generație are 325 de elevi

La șapte ani de la deschiderea Școlii Profesionale Kronstadt, învățământul profesional în sistem dual trece la un nou nivel, în municipiul Brașov fiind înființat din acest an școlar primul campus tehnic. Acesta este format din Școala Kronstadt și Colegiul Remus Răduleț, unde elevii pot învăța meserii de actualitate pe piața muncii, proiectele fiind derulate cu Asociația DWK Fit For Future, care s-a implicat inclusiv în dotarea unităților școlare.

Prima generație a campusului are 325 de elevi, iar odată cu înființarea acestei structuri, dezvoltarea în ceea ce privește specializările oferite ar urma să continue, autoritățile anunțând cel puțin două noi domenii în care elevii brașoveni și nu nu numai se vor putea califica. În conformitate cu anunțul autorităților noile meserii vor fi cele de operatori injectare mase plastice și operatori montaj, care sunt necesare în prezent pe piața muncii de la poalele Tâmpei.

Primarul George Scripcaru a subliniat faptul că societatea are mare nevoie de oameni care să știe o meserie și tocmai de aceea dezvoltarea acestui tip de învățământ este la fel de importantă. „Un copil după ce termină un ciclu de învățământ și iese pe poarta școlii își pune întrebarea: ce fac eu acum, unde mă duc? Dacă nu are încă o meserie, părinții au o problemă, fiindcă trebuie să îl susțină mai demarte. Astăzi vedem cu toții că sunt o grămadă de meserii căutate, locuri de muncă sunt vacante. Nu cred că soluția este să aducem muncitori din Vietnam, Pakistan, Sri Lanka sau alte țări, fiindcă România are o resursă umană foarte bună, dar este important să o fructificăm, să o valorizăm, în primul rând din punct de vedere al procesului de învățământ. Unii cred că dacă faci o profesională e ceva inferior, dar nu este adevărat. Singura diferență este că o companie nu-ți dă pe mână un utilaj, care costă poate 2 milioane de euro, dacă nu se poate baza pe tine. La Brașov, am reușit să creăm o structură model în învățământul profesional, care a fost luată ca un exemplu de bună practică în toată țara”, a explicat primarul. De altfel, acesta a precizat că modelul va trebui dezvoltat și spre alte domenii de activitate.

Campusul își va extinde capacitatea până la 1.200 de elevi

Acest campus urmărește promovarea și învățarea meseriilor solicitate pe piața de muncă locală și nu numai, după modelul de bună practică al Școlii Profesionale Germane Kronstadt. Asociația DWK Fit For Future, alături de Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, a inițiat și a susținut dezvoltarea și promovarea acestui campus, care are ca obiectiv, în următorii ani, extinderea capacității totale până la 1.200 elevi și includerea de calificări noi.

Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov este prima școală profesională în sistem dual german din România. Cu susținerea a 19 companii de renume mondial din regiunea Brașovului, școala oferă elevilor o formare profesională sub îndrumarea atentă a companiilor. Tinerii învață meserii tehnice căutate pe piața muncii, în condițiile cele mai moderne și performante. După 3 ani de pregătire preponderent practică, elevii ies de pe băncile școlii cu competențele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare în cadrul firmelor partenere.

Colegiul Tehnic Energetic “Remus Răduleț”, cu o tradiție de peste 50 de ani, oferă elevilor posibilitatea de a se specializa în domeniile electric, electromecanic, electronică și automatizări, atât la nivel profesional, cât și liceal sau postliceal. Adaptându-se la cerințele societății în care trăim, Colegiul Tehnic Energetic “Remus Răduleț” este angrenat în parteneriate cu cele mai importante firme brașovene, reunite sub sigla DWK. Astfel, formarea profesională a elevilor se realizează la cele mai exigente standarde, ceea ce garantează competența și profesionalism.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*