Social, Stiri Brasov

Primăria vrea să schimbe la față cât mai multe școli. Școala 4 din Răcădău a devenit etalonul, după o investiție de 2,5 milioane de lei

Foto: Primăria Brașov

Ziua de astăzi a fost una specială pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 4 din Răcădău, care au început noul an școlar într-o clădire complet modernizată. „Începând de astăzi, veți păși într-una dintre cele mai moderne unități de învățământ din municipiul Brașov”, le-a spus primarul elevilor. Această investiție a fost realizată cu sprijin din partea guvernului elvețian, astfel încât elevii din această școală să beneficieze de cele mai bune condiții pentru studiu. „Cam așa trebuie să arate școlile din Brașov și sper să putem replica acest proiect la cât mai multe unități de învățământ. Și pentru că într-o casă nouă este normal să ai și mobilă nouă, am înlocuit tot ce înseamnă mobilier, dotări, logistică, echipamente, cu bani alocați de la municipalitate. Le urez copiilor și cadrelor didactice un an școlar bun, iar părinților, de asemenea, le doresc să se bucure de rezultatele pe care le au copiii la școală”, a spus primarul George Scripcaru.

Totodată, primarul a ținut să menționeze faptul că Municipalitatea derulează un proces amplu de lucrări de renovare la mai multe unități de învățământ și de construire a unor unități școlare noi. ,,Derulăm aceste lucrări pentru că dorim să le asigurăm micilor brașoveni condiții foarte bune în care să poată învăța, iar părinții să poată avea încredere și siguranță în procesul de învățământ”, a precizat primarul.

După festivitatea de deschidere, elevii, profesorii și părinții au fost invitați de către primar în noua școală reabilitată prin proiectul „Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţie inteligente în municipiul Braşov”, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano – Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse (PCER). Valoare investiției la această școală a fost de 2,5 milioane lei, din care, cea mai mare parte, 85%, a fost asigurată de partea elvețiană. 

Pachetul „primul ghiozdan” a ajuns la peste 4.000 de elevi

Nu în ultimul rând, Odată cu deschiderea anului şcolar, primarul, viceprimarii şi consilierii locali au înmânat celor 2.186 de elevi din clasa pregătitoare şi celor 2.183 de elevi din clasa întâi din toate unitățile brașovene, primul ghiozdan oferit de Municipalitate. De asemenea, în următoarele zile, în cazul în care mai apar transferuri de copii de clasa pregătitoare sau clasa I din alte localități la școlile din municipiul Brașov, și aceștia vor beneficia de primul ghiozdan. După această perioadă, ghiozdanele rămase vor fi înmânate copiilor din cursul primar aflați în situații sociale speciale, din evidența Direcției de Asistență Socială.

„Sunt bucuros pentru că am ocazia să fiu astăzi alături de elevii din clasele pregătitoare, care păşesc în primul an şcolar, şi de cei din clasele I. Astăzi, eu, cei doi viceprimari şi consilierii locali am venit să le înmânăm celor mici primul lor ghiozdan. Acest program este finanţat de la bugetul local şi sunt convins că rechizitele care vin din partea noastră le vor aduce bucurie micuţilor elevi, la acest început din viaţa lor. Facem acest lucru pentru toți copiii, pentru a le crea o bucurie și a-i motiva la școală. Ca în fiecare an, începând cu anul 2010, elevii din clasa I şi, din anul 2015, cei din clasa pregătitoare, primesc din partea Primăriei şi a Consiliului Local un ghiozdan plin cu rechizite. Anul acesta, aproape 4.500 de copii au găsit pe bănci acest ghiozdan şi rechizitele”, a declarat primarul George Scripcaru.

,,Primul Ghiozdan” este un program derulat de către Municipalitate începând din anul 2010 şi, la fiecare început de an, cei din clasa întâi au primit câte un ghiozdan cu rechizite. Începând cu anul 2015 acest program a fost extins şi la elevii din clasa pregătitoare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*