Social, Stiri Brasov

Niciun medic de la Spitalul de Copii nu are certificat că nu e prădător sexual. Director: „Nici nu știam că avem nevoie de așa ceva!”

Avem Legea 118/2019 care spune că toate persoanele, profesorii, medicii pediatri, de familie sau specialiștii care intră în contact cu copiii, precum și actorii de la teatrele de copii, animatorii de la petreceri, antrenorii din cluburile sportive, psihologii și oricine lucrează cu cei mici au obligația de a prezenta un certificat de integritate comportamentală. Data de la care e obligatorie prezentarea certificatului este 1 septembrie 2019.

IPJ Brașov a explicat deja că certificatele se eliberează la cererea persoanelor și că eliberea lor a început din data de 25 iulie 2019. Poliția este pregătită să elibereze certificate, dar, din numărul mic de certificate eliberate până în prezent, doar 40, se pare că persoanele care lucrează cu copii și instituțiile care lucrează cu copii nu au luat în serios acest lucru.

În acest caz se află Spitalul Clinic de Copii Brașov, unde niciun angajat care lucrează cu copii nu a adus certificatul de integritate comportamentală. Directorul Medical, Liviu Muntean a precizat că nu au existat discuții la nivelul conducerii spitalului pe acest subiect și că nu li s-a cerut angajaților să prezinte acest certificat.

Reamintim că certificate se pot scoate de la ghișele de unde se scoate și cazierul. Deși avem o mulțime de cazuri de abuzuri asupra minorilor, de toate felurile, se pare că acest certificat nu este tratat în mod serios și este văzut doar ca o altă hârtie care trebuie făcută.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*