Economic, Stiri Brasov

Francezii de la ATOS, cu două centre IT la Brașov, au sărit de afaceri de 400 de milioane de lei

Atos IT Solutions and Services S.R.L., subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa, a înregistrat în 2018 o creştere a businessului de 21%, cifra de afaceri netă ajungând astfel la 412 milioane lei (88,5 milioane euro).

Profitul net s-a situat la 52 milioane lei (circa 11,2 milioane euro), cu 2% mai mult în 2017. Din 2011 şi până în prezent, afacerile locale ale grupului francez s-au majorat în fiecare an, cu rate de creştere cuprinse între 20 şi 50%.

„Am reuşit să menţinem un ritm de creştere pozitiv de la an la an, ceea ce ne încurajează să continuăm investiţiile în România. Concret, anul trecut am extins divizia de big data şi cybersecurity, precum şi centrele de R&D (cercetare-dezvoltare – n. red.) şi dezvoltare de produse pentru identity & access management şi comunicaţii“, a declarat Cătălina Dodu, country manager pentru Atos în România.

Activitatea Atos din România se împarte între divizia de infrastructură IT, prin intermediul căreia se furnizează servicii de tip managed services, servicii de outsourcing, virtualizare şi cloud, şi divizia de integrare de sisteme IT, la care se adaugă şi divizia de big data şi securitate cibernetică.

Aceasta din urmă a fost înfiinţată la finalul lui 2016 la Timişoara, unde grupul francez avea deja un centru. În total, Atos are cinci centre în România – unul în Bucureşti şi câte două în Braşov şi Timişoara. În medie, integratorul IT&C francez a avut 2.090 de angajaţi anul trecut în România, cu 219 mai mult decât în 2017, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. În prezent, în cele cinci centre Atos din ţară lucrează peste 2.300 de persoane.

Integratorul IT&C francez a intrat pe piaţa locală în 2011 prin achiziţia Siemens IT Solutions and Services din Germania. De atunci şi până în prezent, Atos şi-a majorat atât veniturile, cât şi echipa locală. Mai exact, cifra de afaceri a subsidiarei locale a crescut de aproape opt ori, iar numărul mediu de angajaţi de circa şapte ori.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*