Stiri Brasov, Turism

Vila The Pines din Brașov a fost replicată în Vama Veche

Proprietarii vilei The Pines din Brașov, care au transformat o casă veche într-o pensiune cu o investiție de câteva sute de mii de euro, au extins proiectul și la mare, la Vama Veche. The Pines Vama Veche este un proiect cu opt camere, deschis chiar în vara acestui an, care respectă mediul care-l găzduieşte, dar care oferă un alt fel de experienţă.

Sub acelaşi nume, The Pines, aceiaşi proprietari mai au un proiect în Braşov şi, cel mai probabil, povestea lor va continua şi în alte locuri.

„The Pines a apărut şi probabil va apărea în locurile care ne-au marcat nouă existenţa. Dacă The Pines Braşov era despre momentul copilărilei, al curiozităţii şi al primelor încercări, The Pines Vama Veche apare într-un loc în care am tot revenit, obsesiv, timp de peste 20 de ani, ca adulţi“, spun reprezentanţii The Pines.

Ei amintesc despre Vama de acum 30 de ani, când erau ţărani care mergeau cu oile la păscut, nu maşini de teren care sfredelesc nisipul.

„Mai pregnant ne aducem aminte de Vama începând cu anul 2000, de petrecerile de la Salsa, de oamenii care dansau până la 6 dimineaţa pe butoaie, de focul în jurul căruia dansau fete frumoase. De lumea care era la început de drum în viaţa de adult, de exuberanţa şi energia din fiecare. Vama era despre oameni. Oameni frumoşi laolaltă. Şi încă mai este, dar la un nivel mult mai mic.“

Având aceste nostalgii în suflet, proiectul The Pines Vama Veche a apărut ca idee în 2016, a mai durat un an până când s-a conturat, iar în 2018 au început lucrările. Primii oaspeţi au venit la finalul lunii iulie, anul acesta.

„Efortul a fost unul considerabil, atât din punct de vedere financiar, cât şi personal, însă credem că am materializat ceea ce ne-am imaginat în 2016: un loc în care să se adune oamenii frumoşi, în care să se pună muzică bună, într-o atmosferă total relaxată şi prietenoasă.“

The Pines Vama Veche are 8 camere – 2 apartamente şi 6 camere, un living generos, o piscină şi o diversitate de spaţii private.

„De fapt tocmai de la aceste spaţii private a pornit totul. Şi de la o joacă iniţială cu graniţa dintre înăuntru şi afară, atât de caracteristică acestei zone.“

Reprezentanţii The Pines Vama Veche mai spun că fiecare cameră are o micuţă curte privată, acoperită cu răchită, ascunsă privirii de ziduri sau riflaje de lemn. Unele sunt parţial îngropate şi întreţesute cu solul, altele, la etaj, sunt suspendate pe structură de lemn.

„Din camere nu ieşi direct afară niciodată, ci, mai degrabă printr-o serie de alte spaţii care gradează intimitatea locuirii. În mijlocul pensiunii este un living generos, din nou, pe graniţa dintre înăuntru şi afară. Spaţiul este delimitat de exterior prin panouri mari, vitrate şi se continuă în mod organic cu zona piscinei. Aspectul casei emulează prevederile locale de a păstra un anumit spirit al arhitecturii, o scară mică, omenească şi o relaţie bună cu grădina.“

Iar proiectul The Pines merge mai departe, pentru că Vama nu trebuie savurată doar vara, ci şi în miez de toamnă.

„Chiar lângă vila din Vamă, vom deschide The Pines – Experiment Favellas. Aici experienta clienţilor este foarte interesantă.“

Casa este făcută din containere, pe care, cu ajutorul arhitectei Sorana Buzinschi, antreprenorii le-au transformat în spaţii de locuit foarte confortabile şi relaxante. Favellas are doar 5 camere, o terasă acoperită şi mult spaţiu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*