Imobiliare, Stiri Brasov

Brașovul, printre cele mai active centre regionale în zona dezvoltărilor imobiliare. Cererea de închirieri este în creștere

Cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare sunt Bucureşti, Cluj, Sibiu și Braşov, oraşele de dimensiuni mari cu o creştere economică accelerată unde s-au încheiat cele mai numeroase tranzacţii, conform statisticilor rețelei RE/MAX România.

Întrucât piaţa imobiliară a cunoscut un avans accelerat în ultima perioadă, cererea de închirieri a crescut direct proporţional cu tendinţele pieţei”, a menționat Răzvan Cuc, preşedintele agenției imobiliare. RE/MAX România a înregistrat în primul semestru o triplare a numărului de tranzacţii de închirieri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Birourile RE/MAX România au intermediat un volum dublu de tranzacţii faţă de aceeași perioadă din 2018, cu o valoare a proprietăţilor tranzacţionate de 79 de milioane de euro. 40% din totalul tranzacţiilor au fost reprezentate de închirieri, înregistrându-se o triplare pe acest segment, comparativ cu S1 2018. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au efectuat 16% închirieri față de 84% vânzări.

Din volumul total de proprietăţi tranzacţionate de birourile RE/MAX în această perioadă, 86% fac parte din segmentul rezidenţial, urmate de cele comerciale şi office (8,5%), terenuri (3,5%) şi proprietăţi industriale (2%). Cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rămân Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov. Topul oraşelor în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacţii rămâne la fel ca anul precedent.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*