Social, Stiri Brasov

Surpriză: Căncescu ar vrea să candideze independent la funcția de președinte a CJ Brașov

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, intenționează să candideze la funcția de președinte a Consiliului Județean Brașov la următoarele alegeri. Retras din politică în octombrie 2014, odată cu arestarea sa de către DNA într-un dosar în care era acuzat de de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influenţă şi instigare la tentatică de abuz în serviciu, fostul lider PNL s-a arătat mereu nemulțumit de modul în care a fost forțat să părăsească scena politică.

După cinci ani de la acest eveniment, perioadă în care a mai încercat vagi apropieri de formațiuni politice mici sau medii, Căncescu pare interesat să candideze independent la funcția de președinte a CJ Brașov în condițiile în care legea va permite candidature direct la această funcție. Retras la casa sa din Râșnov, Căncescu trăiește cu iluzia că populația va realiza că este victima „statului paralel”, sintagmă pe care a adus-o de mai multe ori în discuție în fața justiției, dar și a opiniei publice.

Din 2014 și până în 2019, DNA a deschis mai multe dosare pe numele fostului președinte al CJ Brașov. Ultimul a fost deschis în luna ianuarie, când a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, prejudiciul fiind estimat la 12,8 milioane de lei. Alături de el au fost trimiși în judecată mai mulți șefi ai unor direcții din CJ, în legătură cu modul de atribuire a contractului din bani publici privind modernizarea bazelor de salvare, a refugiilor alpine și a traseelor turistice.

Căncescu a refuzat, ieri, să își prezinte punctul de vedere, deși a fost contactat telefonic.

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: VIDEO Căncescu a anunțat că va candida la șefia CJ Brașov. „La aeroport nu s-a mai făcut absolut nimica de când am plecat eu” - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*