Economic, Stiri Brasov

FOTO Cuc, de veghe pe autostradă: „Constructorul a promis că în noiembrie 2020 va finaliza segmentul Cristian – Râșnov!”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a prins gustul vizitelor nocturne pe șantierele patriei, cel de la bucata de autostradă Râșnov – Cristian fiind deja la a doua astfel de vizită. „Nu se lucreză noaptea pe foarte multe tronosoane, dar acesta este unul dintre ele. Constructorii și-au asumat niște termene. Într-un fel te miști dacă lucrezi 8 – 10 ore pe zi și într-un fel te miști dacă lucrezi și ziua și noaptea. Mă uitam pe aici și vedeam că deja s-au ridicat o parte din structuri, ceea ce este foarte important pentru o autostradă – partea de structuri este cea mai complicată. Autostrada ușor – ușor se naște”, a explicat Cuc, precizând că cei 6,3 kilometri de autostradă vor fi gata înainte de termen. „Nu vreau să îi dau eu un termen constructorului, dar el și-a asumat că va finaliza înainte de termen”. După care a revenit și a spus că e posibil ca aceasta să fie dată traficului în noiembrie 2020.

Constructorii săun că au luat decizia de a începe să lucreze și noaptea la autostradă după ce acumulaseră o serie de întârzieri față de grafic din cauza lunilor ploioase. „Dar acum vremea s-a mai îmbunătățit și putem lucra într-un ritm mai alert”, a spus Mihai Nica, coordonatorul de proiect din partea constructorului Alpenside. „Noi ne-am propus să finalizăm înainte de iarna lui 2020”, a explicat acesta.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei. Lucrările au început, însă, abia anul acesta înainte de alegerile europarlamentare, prilej pentru mai mulți miniștri să își facă apariția la sfințirea șantierului de către mitropolitul Laurențiu Streza.

Conform estimărilor din 2017, acest sector de autostradă trebuia finalizat în 2019.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Dar de ce nu merge câteva sute de metri mai sus, unde lucrările Râșnov – Bran, se desfășoară pe un ritm de siesta spaniola cu muncitori autohtoni, adică ziua, pe întreaga durata a acesteia, nu se lucrează deloc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*