Stiri Brasov, Timp liber

De joi după-amiază se dă startul Oktoberfest. La ce prețuri se vor vinde berea și mâncarea

Cea de-a XI-a ediție a Oktoberfest va debuta joi după-amiază cu tradiționala paradă. Aceasta va porni la ora 16.00 din fața Hotelului Capitol și va ajunge la Stadionul Municipal. Peste 10 atelaje împodobite cu decorațiuni specifice Oktoberfest și peste 200 de pedeștri, cărora li se vor alătura și alți brașoveni, vor mărșălui pe străzile Eroilor – N Iorga – Lungă – Stadionului – Calea Făgărașului. Marea deschidere și momentul oficial al curgerii rârurilor de bere va fi peste aproximativ o oră și jumătate, când parada va ajunge la cortul central Oktoberfest de la Stadionul Municipal, și unde, tot în mod tradițional, se va da cep butoiului cu bere.

În ceea ce privește zonele de relaxare, nu au fost uitați nici copiii, ca și la edițiile anterioare fiind amenajat și un parc de distracții, noul punct de atracție fiind o tiroliană. Pentru cei mai petrecăreți clienți ai festivalului, distracția va continua după ora 23.00 în clubul 4 rooms din Centrul Civic. 

Malzbier, specialitatea Oktoberfest

Ca de altfel și anul trecut, la capitolul bere, sortimentul special va fi Malzbier, creată special de Ciucaș pentru Oktoberfest. Aceasta este comercializată doar în cadrul festivalului și la evenimentele similare derulate în țară. În ceea ce privește prețurile, un pahar de bere Ciucaș de 400 ml va costa 5 lei, iar halba de 1 litru, 12 lei, Malzbier va fi ceva mai scumpă, 6 lei paharul mic, 14 lei berea mare, micii se vor vinde cu 4,5 lei bucata, iar cârnatul XXL picant, care este una dintre atracțiile culinare ale evenimentului, va fi 23 de lei. Se vor vinde și specialități, cum ar fi pulpă de rață cu varză călită, o porție fiind 27 de lei, dar și coaste cu 17 lei.

De altfel, mâine, de la ora 13.00, comercianții vor participa la o ședință cu reprezentanții Protecției Consumatorului, pentru a fi preîntâmpinate eventualele probleme în special în privința alimentelor și băuturilor ce vor fi comercializate.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Stie cineva cand se termina ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*