Imobiliare, Stiri Brasov

Brașovul ocupă locul 5 pe piața imobiliară din România

Vânzarea de locuințe în cinci județe din țara noastră (București, Timiș, Ilfov, Cluj și Brașov) a înregistrat creșteri semnificative în luna iulie 2019, față de luna iunie a aceluiași an sau față de aceeași perioadă din 2018.

 

Potrivit statisticilor de piață realizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna iulie 2019, la nivelul județului Brașov, au fost tranzacționate un număr total de 2294 de imobile, cu 297 mai multe decât în luna iunie a aceluiași an și cu 84 mai multe raportat la aceeași luna a anului precedent.

 

Astfel, în anul 2019, doar în lunile iulie și februarie au fost consemnate un număr de tranzacții mai mare decât în perioada similară a anului 2018.

 

Mai puține tranzacții decât în 2018

 

Datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară ne arată că, în perioada ianuarie – iulie 2019, au fost efectuate 14,598 de tranzacții de apartamente și case, în timp ce în aceleași luni ale anului 2018 au fost înregistrate 16.717 de tranzacții în sectorul imobiliare Brașov.

 

Analiza de specialitate arată, în acelaşi timp, că cea mai productivă lună a fost luna februarie cu un număr de 2203 tranzacții. La polul opus, cu cel mai mare declin ca și număr de tranzacții încheiate este prima lună a anului care are doar 1.612 de contracte încheiate, celelate luni depășind pragul de 2.000.

 

Cu cât se vând apartamentele în Brașov

 

În ciuda faptului că primele 7 luni ale anului 2019 au cu 2.119 mai puține tranzacții decât aceeași perioadă din 2018, pe Korter.ro există nu mai puțin de 53 de ansambluri rezindețiale noi oferite spre vânzare.

 

De exemplu, Complexul Cosmopolit Traian Grozavescu pune la dispoziția cumpărătorilor suprafețe cuprinse între 46 și 148 mp. Format din apartamente cu 1, 2, 3 și 4 camere, complexul are un preț de pornire de 1190 de euro + TVA pe mp.

 

Doritorii unui apartament în cadrul ansamblului rezidențial, care nu dispun de banii cash pot opta pentru aplicarea unui program de credit Prima Casă sau a unui credit ipotecar.

 

Un alt spațiu locativ, care acceptă credite, este Urban Residence Pentha. Situat pe strada Ștefan Baciu și dotat cu garoniere, apartamente cu 2-3 camere și Penthouse-uri, imobilul se oferă spre vânzare începând de la 1124 de euro + TVA pe mp.

 

„Fiecare apartament a fost atent proiectat, maximizând spațiul și funcționalitatea sa. Am gândit spațiul interior pentru tine și familia ta, punând accent pe armonia îmbinării zonelor de zi și de noapte cu spațiile de depozitare și cele comune. La noi descoperi cum fiecare metru pătrat poate fi, cu adevărat, util”, se descriu cu măiestrie reprezentanții blocului locativ.

 

O variantă mai accesibilă ca preț este Complexul Vivamus Park Residence. Aflat la mare căutare, ansamblul rezidențial mai are disponibile spre vânzare doar garsoniere și apartamente cu 3 camere. Doritorii care vor să achiziționeze o locuință aici vor fi nevoiți să scoată din buzunare sume ce încep de la 39.200 de euro + TVA în cazul garsonierelor și peste 60.700 de euro + TVA în cazul apartamentelor cu 3 camere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*