Stiri Brasov, Timp liber

Biblioteca în stil american, de Sub Tâmpa, și muzeul sportului și turismului montan, de la Olimpia, au obținut primul document urbanistic, necesar începerii lucrărilor

Complexul Agrement de Sub Tâmpa și Baza Olimpia au rămas fără utilitate de mai mulți ani, după ce Consiliul Județean a decis să închidă „cârciumile” care funcționau de fapt în acestea și să reintroducă spațiile în circuit, sub o altă formă, mai de utilitate publică. Astfel, după ce de anul trecut au fost redeschise terenurile de tenis de la Olimpia, clădirea a fost dată în administrarea Muzeului de Istorie în vederea transformării acesteia în muzeul sportului și turismului montan. Baza Agrement a intrat în administrarea Bibliotecii Județene cu scopul de a deschide prima bibliotecă în stil american, cu piscină și cu saună.

Clădirile au nevoie de consolidări

În vederea refuncționalizării cele două clădiri, instituțiile au obținut recent un certificat de urbanism, care stabiulește regulilel de lucru în vederea autorizării construcției. În ceea ce privește compelxul de Sub Tâmpa, după cum a precizat vicepreședintele CJ Brașov, Adrian Gabor, anul acesta s-au alocat 100.000 de lei pentru expetizarea din punct de vedere tehnic a clădirii și pregătirea documentației pentru lucrările de intervenție. Ideea de bibliotecă la piscină a fost inspirită după un model american pe ideea de sportul şi cititul merg foarte bine împreună. Proiecul este şi un mod de a-i face pe copii, dar şi pe adulţi să închidă televizorul şi să se relaxeze citind. În momentul de față, clădirile nu oferă microclimatul necesar conservării documentelor de bibliotecă și, având în vedere caracterul public al serviciilor oferite de către Biblioteca Județeană ,,George Barițiu”, nu se poate asigura un climat sănătos nici utilizatorilor, fie ei adulți sau copii.

O bază de 4 milioane de euro

De altfel, pentru amenajarea unui muzeu al sportului şi turismului montan în clădirea istorică de la Olimpia se va amenaja o sală pentru expoziţia permanentă, cu o suprafaţă de 110,79 mp, precum şi  sală de expoziţii temporare în suprafaţă de 75,98 mp. De asemenea, în imobil se vor amenaja spaţii de depozitare în suprafaţă de 41,06 mp, o bibliotecă de 18,19 mp, precum şi birouri (care vor ocupa o suprafaţă totală de 81,37 mp). La mansardă va fi amenajată o sală de documentare şi un birou, iar pe terasele deschise se vor amenaja spaţii pentru evenimente. Clădirea Olimpia a fost predată Muzeului Judeţean de Istorie în august 2017, după ce Consiliul Judeţean Brașov a încercat de mai multe ori să o închirieze. De asemenea, de acest imobil a fost interesat şi Ion Ţiriac, dar când i s-a prezentat preţul, aproximativ 4 milioane de euro, s-a răzgândit.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*