Stiri Brasov, Timp liber

Primăria promite mai multă ordine pe terasele din Centru, după ce unii comercianți au început să pună scaune de plastic sau… butoaie

Deși încă din 2013 a fost aprobat un regulament mai drastic privind comerţul stradal din municipiul Braşov, astfel ca oraşul să nu mai capete o imagine de bazar pe timpul verii, proprietarii de terase au început să nu prea mai respecte aceste cerințe. Primarul George Scripcaru a precizat că în perioada următoare se vor face noi controale și se ia în calcul inclusiv anularea unor acorduri pentru cei care nu respectă regulile.

„Există reguli clare privind amenajarea teraselor în Centrul istoric. Scaunele şi mesele trebuie să fie din lemn sau fier. Am descoperit astfel de piese de mobilier din material plastic, furnizate de producători de bere. Am găsit chiar şi butoaie la o terasă, la altele tot felul de garduri, iar unii comercianţi înţeleg că 3 metri pătraţi sunt egali cu 6 metri pătraţi”, a explicat primarul.

Conform cerințelor Primăriei, fiecare comerciant poate avea maximum 3 umbrele, fiecare având dimensiunea de 3,5 x 3,5 metri. Sub fiecare umbrelă vor putea fi amplasate maximum 4 mese cu câte 4 scaune fiecare. Cu alte cuvinte, la o terasă pot fi maximum 48 de scaune, astfel încât clienţii să nu stea înghesuiţi sau să fie nevoiţi să îşi mute masa pe spaţiul rezervat pentru circulaţia pietonilor. Totodată, culoarul de trecere dintre terase trebuie să aibă minimum 1,20 m.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*