Stiri Brasov, Turism

Trenul la care călătorii plătesc 15.000 de lire sterline pe bilet a trecut prin Gara Brașov

Așa cum notează și România Feroviarăpe Facebook, trenul de lux Venice Simplon Orient Express, a intrat duminică seara în România și va ajunge la ora 16.30 la București, iar marți dimineața va pleca și va trece Dunărea în Bulgaria. 
Trenul a intrat în țară pe la Episcopia Bihor la 22.30 și a oprit la Oradea, Gârbău (oprire neprogramată), Cluj, Teiuș și Sighișoara. Trenul a trecut deja prin Gara Brașov, în acest moment staționând în Gara Sinaia, turiștii vizitând Castelul Peleș.

 De menționat că traseul este schimbat anul acesta. Trenul intra pe la Curtici și mergea prin Arad și Deva către Sighișoara. Acum a fost aleasă magistrala 300 (Oradea – Cluj), fiindcă pe Arad-Deva sunt lucrări ce generează întârzieri.

Venice Simplon Orient Express a plecat din Paris pe 24 august și călătoria în vagoanele luxoase este fantastic de scumpă: 15.000 de lire sterline. De la Istanbul spre Paris plecarea este pe 31 august.

Orient Express a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. Tras de o locomotivă cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta și București și s-a oprit la Constantinopol. Orient Express a purtat, de-a lungul timpului, tot felul de personaje, de la celebrități la indivizi considerați dubioși. Anii ’20 au fost perioada în care Orient Express s-a bucurat de maximum de popularitate. Pornind de la poveștile care înconjurau acest tren și pe călătorii lui, în acea perioadă, celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de succes “Crima din Orient Express” care, ulterior, a fost ecranizat, notează hotnews.ro.

Acum, compania care organizează aceste călătorii are multe variante de Orient Express care leagă orașe precum Londra, Veneția, Paris, Verona, Viena, Praga sau Budapesta. Traseele cele mai scurte costă peste 2.000 de lire.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*