Economic, Stiri Brasov

Un inginer agronom poate ajunge la un salariu net de 1.500 de euro pe lună

Un inginer agronom poate câştiga între 1.000 şi 1.500 de euro net pe lună, în funcţie de experienţă, compania angajatoare şi dimensiunea acesteia, pe lângă alte beneficii extrasalariale, precum maşină de serviciu sau asigurare medicală, arată datele firmei de recrutare de specialişti în agrobusiness Agxecutive.

„Poziţia de inginer agronom începe de la 1.000-1.500 de euro salariul net lunar şi are beneficii extrasalariale, precum maşină de serviciu şi asigurare medicală, dar poate creşte în funcţie de negocierile cu angajatorul şi experienţa sa“, explică Florin Constantin, fondatorul companiei de recrutare de specialişti în agrobusiness Agxecutive.

Agxecutive recrutează în prezent un inginer agronom cu experienţă de minimum cinci ani în domeniu, pentru un fond de investiţii străin care gestionează peste 10.000 hectare în România, în două judeţe, Ialomiţa şi Constanţa. Reprezentantul companiei de recrutare nu a menţionat numele fondului de investiţii din motive de confidenţialitate. Printre cerinţele din fişa postului a potenţialului angajat sunt sprijinirea CEO-ului fondului de investiţii în supravegherea fluxului de producţie, cu sfaturi tehnice şi punerea în practică a noilor tehnologii din agricultură şi a metodelor privind agricultura de precizie. Inginerul agronom ar trebui să aibă o expertiză agricolă puternică şi să fie dispus să aibă un program de lucru flexibil. De altfel, el trebuie să aibă cunoştinţe digitale la un nivel ridicat. „Cunoştinţele foarte bune de limba engleză şi deţinerea permisului de conducere categoria B sunt cerinţe obligatorii.“

Deşi agricultura locală trece printr-un proces de modernizare, iar producţia la hectar creşte la majoritatea culturilor, dezvoltarea sectorului este încetinită de lipsa forţei de muncă., combinată cu populaţia îmbătrânită care lucrează acum în acest sector. Anual, câteve mii de studenţi absolv facultăţi de agronomie, de alimentaţie, de medicină veterinară peste tot, iar majoritatea nu rămân în acest sector.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*