Economic, Stiri Brasov

Afaceri cu pepeni: Producătorii îi vând cu 70 de bani, în piețele din Brașov se cumpără cu 1,5 – 2 lei/kilogram

Ploile din această vară şi valul de căldură din ultima perioadă au prins bine pepenilor cultivaţi în comuna ieşeană Probota. Pe final de vară, în doar zece zile, harbujii au fost recoltaţi şi trimişi la vânzare, fie în pieţele din Iaşi, fie către angro-uri din toată ţara. Iar câmpurile sunt aproape goale deja.

Vasile Pipirig a cultivat pepeni pe 10 hectare. De 19 ani se ocupă de acest lucru, împreună cu familia lui, iar anul acesta spune că recolta a fost cu 20% mai mare faţă de anii trecuţi. „În cursul acestui an este o producţie bună faţă de anii anteriori şi ca preţ, producţie şi calitate. Ne-au ajutat ploile care au fost. Au mai fost ani ploioşi, dar e un an bun, putem spune că ne scoatem şi noi din cheltuieli şi chiar putem spune profit. Faţă de anul trecut, putem spune că avem cu 20% mai mult la hectar. Anul trecut să fi fost 40, anul ăsta să spunem vreo 50 de tone la hectar”, a explicat Vasile Pipirig, transmite Mediafax.

Acesta îşi vinde marfa în toată ţara. „Am două maşini pe care le folosesc eu, împreună cu familia mea, cu copiii. Ce nu reuşim noi să ducem în Moldova – Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, încărcăm în TIR. TIR-ul care este acum venit îl ducem la Braşov. L-am luat la bursă, plătesc omului şi transportă până în Braşov, unde vând tot angro. La Braşov vând cu 70 de bani kilogramul. E enorm de bine. Nu am dat niciodată aşa. În Braşov e 1,5 lei – 2 lei/kg şi noi dacă ducem cu 70 de bani, e bine. Aici dăm cu 40, 50 de bani, vin samsarii, e greu”, a spus Vasile Pipirig.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*