Stiri Brasov, Turism

Penalități de aproape 177.000 de lei pentru nefinalizarea asfaltării unui drum turistic din zona Cheilor Râșnoavei

Contractul de lucrări pentru modernizarea drumului turistic Cheișoara, din zona Cheile Râșnoavei, a fost semnat în luna noiembrie a anului 2017, cu firma Marbi Cons Proiect SRL din București. Lucrările au rămas însă în urmă, atât din cauza executantului, care nu a asigurat forţa de muncă, dar şi din cauze obiective, legate de vremea extrem de ploioasă din perioada mai-iunie 2018, după cum au precizat reprezentanții Ocolului Silvic Râșnov, care gestionează proiectul.

De altfel, în acea perioadă s-au produs şi două inundaţii în zona şantierului, care au distrus o parte din lucrările executate. Potrivit şefului Ocolului Silvic Râşnov, Gheorghe Puiu, constructorului i s-au solicitat penalităţi în valoare de 176.955 lei. Totodată, autoritățile au lansat o nouă licitație în vederea finalizării proiectului de modernizare a drumului, care presupune și asfaltarea carosabilului, valoarea contractului fiind estimată la 1.639.545 lei, fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor este 28 august, iar constructorul stabilit în urma acestei licitaţii va trebui să finalizeze intervenţiile în trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Drumul asigură accesul spre mai multe unități de cazare și s-a deradat în ultimii ani. De altfel, autoritățile râșnovene au reușit să finalizeze asfaltarea drumului Cheia, care face accesul spre Cheile Rânoavei.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*