Economic, Stiri Brasov

Compania Iquest din Brașov va fi preluată de firma mamă din Cluj. Subsidiara din Brașov a avut afaceri de aproape 30 de milioane de lei anul trecut

Iquest Technologies Cluj, cea mai mare companie din România a grupului, va fuziona prin absorbție cu firmele cu același nume din Sibiu și Brașov al căror business cumulat a atins 40 de milioane. 

Pachetul majoritar de acțiuni al firmei clujene a fost preluat în 2018 de compania germană Allgeiger, conform Profit. Afacerile Iquest Cluj au crescut de la 119 milioane de lei în 2017 la 132 milioane în 2018. Cele trei companii desfășoară activități de realizare a softului la comandă și numără 600 de angajați. Iquest Technologies Brașov a avut anul trecut afaceri de 29,19 milioane de lei (6,14 milioane de euro) și un profit de 1,42 milioane de lei (aproape 300.000 de euro), cu un număr mediu de 132 de angajați.

„Fuziunea va conduce la o realizare de sinergii între produsele software create și dezvoltate de fiecare dintre cele trei societăți implicate în fuziune precum și un timp de răspuns mai bun în cazul problemelor legate de software întâlnite de utilizatorii produselor dezvoltate de cele trei societăți.

La baza fuziunii au stat rațiunii economice și de strategie de business precum eficientizarea procedurilor de monitorizare a rezultatelor economice, a fluxurilor de raportare, implementarea unor politici manageriale comune, alocarea mai eficientă a resurselor, controlarea eficientă a costurilor operaționale și eficientizarea deciziilor administrative”, se arată în proiectul de fuziune.

Iquest mai deține centre de dezvoltare în București și Craiova. Cu sediul central în Germania, Iquest și-a început activitatea în 1998 și are 700 de angajați. Compania a fost înființată de antreprenorul clujean Cornelius Brody. Allgeier deține centre de dezvoltare în Praga, Timișoara, India, Vietnam, China, deservite de 5.000 de programatori.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*