Stiri Brasov, Timp liber

1 septembrie, ziua fără mașini pe mai multe străzi din zonele Centru – Astra. Va exista doar o rută directă de urgență pentru ambulanțe și variante ocolitoare prin Răcădău și Bartolomeu

Municipiul Braşov găzduieşte primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România, pe data de 1 septembrie. Astfel, mai multe străzi principale de pe traseul Centru – Astra vor avea traficul restricționat. Ca şi în marile metropole din lume unde se organizează campionate de alergare pe şosea, traficul va fi blocat pe tot traseul competiţiei, pe întreaga durată a acesteia, fără posibilitate de traversare.

Campionatul Mondial de Alergare de 50km se va desfăşura prin parcurgerea unei bucle mici de 5km, urmată de parcurgerea de cinci ori a unei bucle mari de 9km. „Testăm ce înseamnă Brașovul fără mașini, pe parcursul unei  zile, cu ocazia Campionatului Mondial de Alergare de 50 km. Le recomandăm brașovenilor să nu circule cu mașina cu ocazia derulării acestei competiții, ținând cont că mai multe străzi vor fi blocate. Instituțiile, dar și cetățenii de pe străzile pe care traficul este închia au fost deja informați cu privire la acest lucru. Încă de la începutul săptămânii, cei care dețin locuri de parcare de reședință pe Calea București au fost informați că nu  vor avea acces din su dinspre parcări și ,de altfel, și în parcările publice au fost montate astfel de anunțuri”, a explicat primarul Brașovului.

În conformitate cu precizările subcomisarului de poliție Ionuț Damian, șeful Serviciului Rutier Brașor, restricțiile vor intra în vigoare de la ora 6.00 și se vor ridica la ora 15.00. „Restricții vor fi de pe B-dul Eroilo,r din zona Hotelului Aro, spre cartierul Astra, pe b-dul 15 Noiembrie și Calea București. În zona intersecțiiei cu strada Toamnei, va mai fi o buclă restrciționată spre Zizinului până la intersecția cu strada Traian. După ce sportivii vor ajunge pe Zizinului, această restricție se va anula. Ca și recomandări, noi dorim să avem cât mai puțin trafic, de aceea transmitem locuitorilor Brașovului să evite zona limitrofă traseului de alergare”, a explicat reprezentantul Poliției.

Care este traseul competiției și zonele restricționate:

Bucla mică, de 5km are traseul: Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – strada Zizinului (intersecţie strada Traian)

Bucla mare, de 9km are traseul:  Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul Astra – Giratoriu Spitalul Judeţean – Calea Bucureşti – Giratoriu „Poienelor” (intersecţie strada Saturn)

Conform Poliţiei Rutiere Braşov „circulaţia rutieră va fi restricţionată total pe următoarele străzi:

 • Bulevardul Eroilor – de la hotel ARO, intersecţia Bulevardul Eroilor – Str. Mureşenilor
 • Bulevardul 15 noiembrie
 • Strada Calea Bucureşti – până la intersecţia cu Bulevardul Saturn.

Vor putea fi folosite următoarele rute ocolitoare:

 • Strada Mureşenilor
 • Strada Poarta Schei
 • Strada Nicolae Bălcescu până la magazin Star
 • Strada C. Dobrogeanu Gherea
 • Strada Carpaţilor până la intersecţia cu Bulevardul Muncii
 • Bulevardul Saturn
 • Strada Zizinului
 • Strada Uranus până la intersecţia cu strada Traian
 • Strada Toamnei
 • Bulevardul M. Kogălniceanu
 • Bulevardul Iuliu Maniu
 • Strada Lungă

Pe întreg traseul campionatului întreaga circulaţie va fi interzisă, inclusiv cea a mijloacelor de transport în comun, existând doar o bandă de urgență pentru ambulanțe.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*