Economic, Stiri Brasov

Românii, primii din Europa care își vor achita cumpărăturile în rate folosind cardul Visa

În cadrul unui proiect pilot, românii vor fi primii din Europa care vor putea să-și achite cumpărăturile în rate cu cardul de credit Visa, în magazinele fizice sau online. Acest proiect ar urma să fie comercializat pe scară largă din 2020. Astfel, deținătorii de carduri Visa își vor putea împărți costul total al produselor eligibile în tranșe mai mici, egale, care vor fi distribuite pe o perioadă de timp definită.

Comercianții vor beneficia de creșterea vânzărilor, integrare simplă, îmbunătățirea fluxurilor de numeror și fidelizarea clienților, oferind totodată cumpărătorilor o experiență de plată rapidă în momentul în care își vor finaliza comanda. Participarea comercianților este facilitată de PayU, Alpha Bank și UniCredit Bank.

Directorul general pentru România, Croația, Slovenia și Malda în cadrul Visa, Cătălin Crețu a declarant că plata în rate este un criteriu major pe care consumatorii români îl iau în calcul când merg la cumpărături, soluția plății în rate la cheie permițându-le acestora, dar și emitenților de carduri de credit, să ofere functionalitate fără a fi nevoiți să aloce resurse considerabile de timp și bani pentru dezvoltarea unei infrastructuri de la zero.

În acest context, băncile emitente pot oferi serviciul prin interemdiul rețelei Visa, fără a fi nevoite să aibă propria infrastructură de acceptare , iar deținătorii de carduri eligibili pot allege ce plan de rate direct vor să urmeze, la casă sau în momentul finalizării comenzii online.

În ultimii ani, pe piața locală, segmental cardurilor de credit s-a bucurat de un ritm de creștere constant. Valoarea plăților cu cardurile de credint din România a crescut cu 80% în ultimii trei ani, ajungând la 12 miliarde de lei în 2018. De asemenea, în primul semestru din 2019, s-a observat tendința de creștere susținută, cu un avans de 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*