Locuri de munca, Stiri Brasov

În ce domenii caută IMM-urile angajați și care este salariu mediu net oferit

Angajatorii care fac parte din categoria companiilor mici și mijlocii au scos în piață mai mult de 87.000 de locuri de muncă de la începutul anului, cu peste 60% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele șase luni ale anului, aproape 12.500 de IMM-uri au postat cel puțin un anunț de angajare pe platforma de recrutare online eJobs.

Companiile care au postat cele mai multe joburi activează în domeniul vânzărilor (2.115), urmat fiind de resurse umane (2.100) și bănci (1.932). Din punctul de vedere al angajărilor, următoarele în topul celor mai active IMM-uri sunt companiile din sectorul Achizițiilor, cele din Alimentație/HoReCa și Transport/Distribuție. Cu mai puțin de 200 de locuri de muncă disponibile de la începutul anului și până în prezent, la polul opus se află companiile din domeniile Service și Reparații,, Asigurări, Farma, Petrol și Gaze.

„Companiile mici și mijlocii au avut un an de creștere impresionantă și au ieșit la <<vânătoare>> de candidați, oferind, în multe cazuri, condiții similare cu marii jucători multinaționali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale și beneficii extrasalariale, ci și de perspective de dezvoltare, flexibilitate și promisiunea unor proiecte atrăgătoare. Din toate aceste motive, și candidații sunt destul de atrași de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri și foarte tineri, care caută mai degrabă experiențe care să-i dezvolte decât salarii mari”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, conform startupcafe.ro.

În România sunt peste 600.000 de întreprinderi mici și mijlocii în momentul de față, cumulând mai bine de jumătate din numărul total de angajați de pe piață, un angajat care lucrează într-un IMM având salariul mediu net de aproximativ 700 de euro pe lună.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*