Stiri Brasov, Turism

80.866 de turiști străini au vizitat Brașovul în primul semestru, mai puțin cu 8.000 față de anul trecut

Numărul sosirilor turiştilor străini în primul semestru s-a situat la 1,2 milioane, în scădere cu 5,3% faţă de perioada similară a anului trecut, arată Institutul Naţional de Statistică. Cea mai mare scădere a numărului de turişti străini dintre judeţele care atrag cei mai mulţi vizitatori de peste hotare se află Mureş (minus 13%), Cluj (minus 11%) şi Braşov (minus 8% – 80.866 de persoane, față de 88.536 de turiști anul trecut).

Singurul judeţ care a atras mai mulţi turişti străini din top zece este Constanţa, care a înregistrat un număr de peste 27.000 de vizitatori de peste hotare, în creştere cu 18% faţă de prima jumătate a anului 2018. Bucureştiul atrage cei mai mulţi turişti străini, astfel că numărul sosirilor turiştilor din ţări precum Austria, Germania, Marea Britanie sau Israel s-a situat la 550.000, minus 5,4% faţă de prima parte a anului trecut.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte nivelul general de turişti care au sosit în unităţile de cazare de pe plan local, indicatorul a fost pe o pantă ascendentă. Astfel, numărul de turişti, români şi străini, s-a situat în primele şase luni ale anului acesta la 5,6 milioane, în creştere cu 6,7% faţă de anul precedent. Astfel, tot mai mulţi români merg în vacanţe în ţară chiar şi în condiţiile în care instabilitatea de pe pieţele internaţionale este mai redusă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*