IT, Stiri Brasov

Facebook transcria înregistrările sonore ale conversațiilor anumitor utilizatori

Bloomberg a dezvăluit marți faptul că Facebook a plătit sume de subcontractori pentru a transcrie extrase sonore ale conversațiilor anumitor utilizatori, chiar dacă cea mai mare rețea de socializare din lume a negat că a acționat astfel.

Facebook a recunoscut că a cerut transcrierea înregistrărilor sonore ale anumitor conversații cerând însă permisiunea utilizatorilor, dar susține că a pus capăt acestei practici. Se pare că persoanele care utilizează aplicația Messenger au fost de acord cu transcrierea înregistrărilor sonore. Scopul era acela de a vedea dacă inteligența artificială a rețelei de socializare interpreta corect mesajele procesate, dar fără a furniza și identitatea persoanelor care le-au trimis.

Agenția Bloomberg susține că angajații responsabili de transcrierea conversațiilor sunt îngrijorați de implicațiile etice ale muncii acestora, ei neavând informații nici despre originea înregistrărilor conversațiilor, dar nici despre modul în care compania fondată de Mark Zuckerberg le va folosi.

Pentru a ameliora răspunsurile aplicațiilor lor, Amazon, Apple și Google au recunoscut că procedează în același mod. În ultimele săptămâni însă, cele două din urmă au renunțat la această practică. Cu toate acestea, Amazon oferă utilizatorilor posibilitatea de a bloca discuțiile lor cu Alexa, inteligența artificială care îi animează pe asistenții săi vocali Echo.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*