Stiri Brasov, Turism

Aglomerație în drum spre mare: În minivacanța de Sfânta Maria, turiștii vor ajunge mai ușor pe litoralul grecesc sau turcesc decât pe cel românesc

Din cauza aglomerației de pe drumurile depășite tehnic și care nu mai fac față fluxului de turiști, românii vor ajunge cu mașina mult mai ușor pe litoralul gresesc sau turcesc decât pe cel din țara noastră, în minivacanța de Sfânta Maria, conform Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

„Vor sta ore întregi în trafic atât joi, la dus, cât și duminică, la întors, din cauza drumurilor subdimensionate traficului intens dintre stațiuni. Drumul dintre Constanța și sudul litoralului este la fel de aglomerat în vârf de sezon ca Valea Prahovei – aceleași ambuteiaje și traficul la fel de mare”, spune pentru profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte FPTR.

Se pare că cei mai mulți turiști vin în sudul litoralului datorită prețurilor mai mici și din cauza faptului că Mamaia a devenit un cartier din ce în ce mai luxos, fără a mai oferi doar condiții de stațiune. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care cea mai aglomeratăă perioada a actualului sezon va fi în acest weekend.

“Mă aștept ca, joi, ambuteiajul să înceapă de pe autostradă, iar duminică, la întoarcere, coloanele de mașini să se formeze începând din dreptul comunei Tuzla și să țină până la ieșirea pe autostradă. Guvernele care s-au tot perindat la conducerea României fac ca sudul litoralului să fie mai greu accesibil pentru turiști decât Antalya sau insulele grecești”, crede Răducan.

În ultimii 15 ani, Federația Patronatelor din Turismul Românesc a solicitat guvernelor să aprobe constituirea unei noi căi de acces care ar lega sudul litoralului direct de autostrada A2, pentru a evita aglomerația din localitățile Agigea, Eforie și Tuzla.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*