Stiri Brasov

117.000 de lei pentru proiectele de reamenajare a două intersecții periculoase de pe drumurile europene care traversează Brașovul

Drumarii brașoveni au început de mai bine de un an demersurile pentru reamenajarea unor intersecții periculoase de pe drumurile europene care traversează județul Brașov. Găsirea unui proiectant a fost o muncă destul de dificilă astfel că abia recent Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a reușit să semneze un contract SC Drum Construct SRL din Pericei, județul Sălaj. Proiectanții sălăjeni ar urma să se ocupe de documentația tehnică pentru resistematizarea intersecției dintre DN 13 și Drumul Județean 112 A spre Hălchiu și pentru cea dintre DN 1 și Drumul Județean 109, din zona localității Beclean.

Costul realizării proiectului tehnic, la care se adaugă și întocmirea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, certificatul de urbanism, detaliile de execuție și autorizația de construire era estimat inițial la suma totală de 68.613 lei, inclusiv TVA, dar pentru că la prima procedură nu s-a prezentat nici un ofertant, acum, contractul a fost semnat pentru o sumă totală cu TVA de 117.000 de lei. Regândirea traficului în zona celor două intersecții este necesară în contextul în care au existat o serie de accidente în aceste, unele foarte grave, în aceste intersecții.

Proiectele și autorizațiile ar urma să fie definitivate în cel mult 90 de zile. După ce drumarii vor avea proiectul ar urma să lanseze o nouă licitație pentru a desemna un constructor, astfel că lucrările efective vor începe, în cel mai fericit caz, vara viitoare.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*